Donaris 930 x 122

doctor honoris causa

UN FOST PREMIER DEVINE DOCTOR HONORIS CAUSA AL UPIT

Universitatea piteșteană îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, președinte al Consiliului Național al Rectorilor și Președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

Citiți și: Ce au putut să facă elevii de la Colegiul „Brătianu” din Pitești

Ceremonia de decernare a titlului va avea loc miercuri, 2 octombrie 2019, de la ora 16, în sala de festivități din corpul central al UPIT.

Citiți și: Este oficial! S-a decis marea schimbare la Universitatea din Pitești

Sorin Cîmpeanu a fost ministru al Educației și premier interimar în anul 2015, după ce Victor Ponta și-a dat demisia, la momentul respectiv, din funcția de prim-ministru al României.

Absolvent al Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, promoţia 1986, și al Facultăţii de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului al Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, promoţia 1991, Sorin Mihai Cîmpeanu și-a început cariera didactică şi ştiinţifică imediat după absolvirea facultăţii, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în anul 2000 obținând titlul de doctor în ştiinţe.

„Prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Cîmpeanu este preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF) – cea mai mare organizaţie academică internaţională, care include 940 de universităţi şi reţele academice şi de cercetare din 116 ţări de pe toate continentele, printre care și Universitatea din Pitești.

A absolvit o serie de cursuri şi a urmat mai multe stagii de pregătire în ţară şi străinătate, dintre care stagii şi cursuri de implementare a standardelor europene de mediu, de evaluare a calităţii solurilor, de aplicaţii informatice pentru procesarea imaginilor de teledetecţie, dar şi de formare în tehnologia educaţiei şi metode inovative de e-Learning, de management universitar, de comunicare managerială în structurile publice şi private, de susţinere a transferului tehnologic, de securitate şi bună guvernare și de management al situaţiilor de criză.

A desfăşurat o intensă activitate de cercetare ştiinţifică, bazată pe o abordare multidisciplinară și pe o experienţă câştigată în timp printr-o multitudine de proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare la care a participat. S-a distins ca fiind unul dintre cei mai competenţi şi activi cercetători români în domeniul agronomiei, îmbunătăţirilor funciare şi biotehnologiilor, fiind iniţiatorul şi managerul a peste 30 de proiecte naționale și internaţionale și membru în colectivele de lucru pentru alte 60 de proiecte de cercetare-dezvoltare. Deţine un brevet de invenţie şi are încă două cereri de brevet.

Rezultatele activităţii de cercetare şi didactice s-au concretizat în 16 cărţi/capitole în cărţi/manuale și în peste 100 de articole ştiinţifice publicate în ţară şi străinătate și indexate ISI sau în baze de date internaţionale”, transmite Universitatea din Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90