930×122 CAPRA 5

SJUP

Video – Spitalul Județean de Urgență Pitești, iluminat în portocaliu

Clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost, seara trecută, iluminată în portocaliu.

Citiți și: Medic de SUPER TOP, șef la ATI din „Județean”! A profesat în Marea Britanie

 

Citiți și: Argeș: Mâncarea și băutura i-a băgat în spital!

Ca și în ultimii ani, SJUP s-a alăturat inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului.

Astfel, fațada clădirii unității spitalicești a fost iluminată, joi seara, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu. Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.

De asemenea, ANMCS a propus ca, azi, angajații din sistemul sanitar să poarte bandane portocalii, inițiativă adoptată în cadrul unității sanitare din Pitești.

Menționăm că Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a declarat săptămâna 13-17 septembrie 2021 ca fiind “Săptămâna Siguranței Pacientului în România”.

„Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți!”, acesta este sloganul din 2021 ales de OMS pentru marcarea acestui eveniment.

Decizia organizării, în fiecare an, a unor astfel de evenimente a fost luată în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS. Atunci s-a stabilit ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90