SJUP

Video – Spitalul Județean de Urgență Pitești, iluminat în portocaliu

Clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost, seara trecută, iluminată în portocaliu.

Citiți și: 12 mai – Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Poveștile eroilor din prima linie

 

Ca și în ultimii ani, SJUP s-a alăturat inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului.

Astfel, fațada clădirii unității spitalicești a fost iluminată, joi seara, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu. Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.

De asemenea, ANMCS a propus ca, azi, angajații din sistemul sanitar să poarte bandane portocalii, inițiativă adoptată în cadrul unității sanitare din Pitești.

Menționăm că Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a declarat săptămâna 13-17 septembrie 2021 ca fiind “Săptămâna Siguranței Pacientului în România”.

„Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți!”, acesta este sloganul din 2021 ales de OMS pentru marcarea acestui eveniment.

Decizia organizării, în fiecare an, a unor astfel de evenimente a fost luată în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS. Atunci s-a stabilit ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441