New Profesional Consult 930 x 122

ani

SENATORUL ZISU ȘI DEPUTATUL RĂDULESCU, GĂSIȚI INCOMPATIBILI DE ANI!

În urmă cu puțin timp Agenția Națională de Integritate a anunțat că în cazul a 32 de parlamentari (22 de deputați și 10 senatori) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și, în privința unora dintre ei, posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Potrivit ANI, printre cei 32 de află și doi parlamentari de Argeș. Este vorba de senatorul PNL Ionuț Elie Zisu (foto 1) și de deputatul PSD Cătălin Rădulescu (foto 2). ANI spune că cei doi s-au aflat în stare de incompatibilitate.

În ceea ce îl privește pe Ionuț Elie Zisu ANI a concluzionat că acesta a fost incompatibil în perioada 19 decembrie 2012-11 decembrie 2013 întrucât ar fi deținut simultan funcția de senator și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată. În privința lui Cătălin Rădulescu ANI a stabilit că deputatul se află în stare de incompatibilitate începând de la data de 20 decembrie 2012 pentru că ar deține simultan funcția de deputat și calitatea de administrator-președinte al S.C. LION WORKER DEZVOLTARE ȘI CONSTRUCȚII S.R.L.

Citiți și: „INTEGRITATEA” LOVEȘTE DIN NOU ÎN ARGEȘ

Cei doi au posibilitatea să conteste în justiție raportul ANI. Dacă o vor face și dacă justiția va confirma, definitiv și irevocabil, ca întemeiat raportul Agenției Naționale de Integritate atunci Ionuț Elie Zisu și Cătălin Rădulescu își vor pierde mandatele de parlamentar și nu vor mai avea dreptul să ocupe o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului ANI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90