Donaris 930 x 122

brahms

VIOLONCELISTUL RADU SINACI, ÎN PREMIERĂ LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti va organiza joi, 24 aprilie, cu începere de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor un concert simfonic cu pagini de Saint-Saëns (Concert pentru violoncel şi orchestră) şi J. Brahms (Dansuri ungare).

Citiți și: Ocazie rară: Piteștenii – călătorie în timp

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii și de dirijorul Tiberiu Oprea, va evolua, în premieră în Piteşti, violoncelistul Radu Sinaci. Acesta a urmat cursurile Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad şi ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Marin Cazacu. Peste ani a absolvit studiile de master şi doctorat la aceeaşi universitate de prestigiu. Şi-a perfecţionat studiile muzicale urmând cu profesori din ţară şi din străinătate cursuri de măiestrie.

Este şef partidă violoncel la Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii şi Orchestra Naţională de Tineret. În aceeaşi calitate, de şef partidă, îl regăsim şi la Orchestra Camerata Regală. Membru al ansamblului de violoncele „Violoncelissimo”, a contribuit la înfiinţarea cvartetelor de muzică de cameră A.K.D. Mic şi Peregrinni. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte cu filarmonici din ţară şi din străinătate, fiind laureat al concursurilor de gen.

Citiți și: Unul dintre cei mai mari artiști ai României, de renume internațional, vine la Pitești!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3