930 x122 grota rece

itm

ITM ARGEŞ FACE CONTROALE PRIVIND MUNCA SUPLIMENTARĂ

În perioada următoare ITM Argeş va verifica respectarea prevederilor legale privind timpul de muncă, munca suplimentară, munca de noapte, repausul săptămânal.

Citiți și: Angajații și munca pe timp de caniculă: șefii riscă amenzi!

Conform prevederilor Codului muncii, pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână. Tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară. Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Citiți și: ITM, anunț deosebit de important pentru toți angajatorii!

Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident. Sporul pentru munca suplimentară acordat se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

Nerespectarea dispoziţiilor legale privind munca suplimentară constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă  de la 1.500 de lei la 3.000 de lei.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90