EcoMoto 930×122

investitii

VICELE ZIDARU NU ARE DUBII: ”SALARIUL MEU E CORECT PENTRU CE FACEM ÎN PITEȘTI”

Vicele Zidaru nu are dubii: ”Salariul meu e corect pentru ce facem în Pitești”. Continuăm să vă prezentăm astăzi discuțiile telefonice pe care le-am avut cu persoanele din conducerea Primăriei Pitești în legătură cu salariile pe care le încasează.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Dacă, potrivit celor mai recente informații de pe site-ul Primăriei, salariul brut lunar al primarului Cornel Ionică era de 21.375 de lei, când vine vorba de un viceprimar, conform acelorași surse, venitul brut pe lună este de 19.000 de lei.

Primul viceprimar pe care l-am contactat este Laurențiu Zidaru. Aceleași întrebări puse primarului Cornel Ionică i le-am adresat și viceprimarului.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

ePitești: Potrivit informațiilor publice de pe site-ul Primăriei Pitești, salariul brut pe care îl încasați lunar este de 19.000 de lei. Care sunt atribuțiile dumneavoastră pentru acest salariu?

Viceprimar – Atribuțiile sunt în fișa postului și este publică.

ePitești: Ne puteți spune, vă rog frumos, câteva dintre acestea până verificăm fișa postului?

Viceprimar – Păi, verificați-le, că poate omit eu câteva dintre ele și pe urmă spuneți că n-am decât două atribuții! n

ePitești: Sunt sigură că dumneavoastră știți mai bine decât mine ce atribuții aveți.

Viceprimar – Știu mai bine decât dumneavoastră ce atribuții am.

ePitești: Exact! Ne puteți spune câteva dintre ele?

Viceprimar – Nu vreau să vă spun, pentru că știu că aveți o interpretare tendențioasă și orice spunem noi dumneavoastră deformați.

ePitești: Nu avem nicio interpretare tendențioasă și ceea ce ne spuneți dumneavoastră apare exact cum spuneți. 

În loc de răspuns, viceprimarul Laurențiu Zidaru începe o conversație, cel mai probabil cu un coleg de serviciu, despre un cetățean din Trivale care ar avea probleme cu locul de parcare. După rezolvarea problemei, reluăm dialogul.

Viceprimar – Așa, să revenim…

ePitești: Ținând cont de salariul pe care îl aveți și de investițiile realizate în Pitești de când dumneavoastră sunteți viceprimar, credeți că aveți un venit suficient, este mic, este mare?

Viceprimar – Doamnă, stați puțin, stați puțin, dumneavoastră ce faceți, un interogatoriu?

ePitești: Nu…

Viceprimar – Atunci ce… Mi l-am stabilit eu salariul? Dar de ce nu m-ați întrebat acum 3 ani, când aveam salariu mic?

ePitești: Sunt convinsă că față de ceilalți cetățeni, salariul dumneavoastră era mare, la fel cum este și în prezent.

Viceprimar – Sunteți convinsă greșit! Deci salariile erau mici și s-au făcut mari…

ePitești: Salariile erau mici și la ceilalți cetățeni, nu numai la dumneavoastră. V-am pus o întrebare, dacă vreți să îmi răspundeți…

Viceprimar – Domnișoară, salariile nu mi le-am pus eu!

ePitești: Nu am spus că le-ați făcut dumneavoastră.

Viceprimar – Păi, de ce nu sunați un parlamentar sau un medic sau un președinte să spuneți ”Domne’, uitați, aveți un salariu mare în raport cu al meu sau al femeii de serviciu!”

ePitești: Sunăm, stați liniștit…

Viceprimar – Stau liniștit eu, sunați-i și întrebați-i! Am eu vreo vină că-i salariul ăsta sau cumva nu vin la serviciu pentru banii ăștia sau nu-mi desfășor activitatea în condițiile prevăzute de lege? Ce vreți să insinuați?

ePitești: Domnule viceprimar, nu am spus asta și nu insinuez nimic. Tocmai de aceea vă întreb pe dumneavoastră, direct, ca să nu lăsăm loc de interpretări.

Viceprimar – Păi, salariul este public și îl știți, că a fost afișat de atâtea ori.

ePitești: Exact! Și vă întreb dacă dumneavoastră considerați că este mult, este puțin în condițiile în care salariul minim brut la nivelul țării este de aproximativ 2.000 de lei?

Viceprimar – Doamnă, eu consider că salariul meu este corect pentru activitatea pe care o desfășurăm și pentru ceea ce realizăm noi în acest oraș. El (n.r. – salariul) a fost stabilit proporțional cu numărul de locuitori al orașului și diferă de la un oraș la altul, așa cum diferă și la alte categorii sociale. Dumneavoastră vreți să interpretez eu ceva, interpretați dumneavoastră, că la asta vă pricepeți cel mai bine!

ePitești: Nu interpretăm nimic, tocmai de aceea vă întreb pe dumneavoastră.

Viceprimar (iritat) – Păi, dacă ăsta e salariul stabilit de lege, ce vreți să vă spun eu? Aaa, mi-a făcut salariul prea mare sau aaa, mi-a făcut salariul prea mic! Am muncit și în condițiile în care salariul era mai mic, muncim și în actualele condiții și nu muncim pentru salariu. Am venit la serviciu pentru că vrem să facem ceva, și dacă autoritatea s-a gândit să ne retribuiască într-un anumit fel și consideră că munca noastră trebuie recompensată într-un anumit fel, foarte bine!

În rest, de ce-mi cereți mie, că nu sunt nici legiutor… Dacă sunt salariile mici… O să mă întrebați de parlamentari, că ăia dorm acolo și nu fac treabă. Dar eu… Mă întrebați pe mine, mi l-am făcut eu, am vreo vină că salariul e mare sau e mic? Foarte bine că salariile sunt mari și ar trebui să fie mari la toată lumea!

ePitești: Domnule viceprimar, nu am spus că dumneavoastră sunteți de vină…

Viceprimar – Din cauză că avem salarii mici au ajuns să ne plece specialiștii în altă parte, pentru că oamenii pleacă unde sunt plătiți și pentru munca pe care o fac. Consider că este un salariu normal.

ePitești: Este un salariu normal și când vine vorba de investițiile realizate în Pitești în ultima perioadă?

Viceprimar (ironic) – Păi, vedeți dacă n-ați citit fișa postului…

ePitești: Dacă dumneavoastră nu îmi spuneți ce este în fișa postului… Poate eu am citit fișa postului.

Viceprimar – Păi, vreți să vă fac eu munca dumneavoastră, pentru care luați un salariu corespunzător pentru ce faceți?

ePitești: Domnule viceprimar, poate eu am citit fișa dumneavoastră, iar eu lucrez la privat și salariul meu nu este treaba dumneavoastră.

Viceprimar – Dumneavoastră cât aveți salariu?

ePitești: Salariul meu este confidențial, pentru că lucrez la privat și nu sunt plătită din bani publici.

Viceprimar – Salariul dumneavoastră este confidențial… Vă întreb și eu ce mă întrebați dumneavoastră… Dumneavoastră munciți pentru banii ăia care-i luați? Păi, citiți fișa postului, vedeți dacă am făcut ce trebuie să fac, spuneți-mi dumneavoastră dacă considerați că sunteți mai deșteaptă decât mine și faceți dacă puteți să faceți mai mult.

ePitești: Vă mulțumesc foarte mult! La revedere!

Viceprimar – Cu plăcere!

Am decis să încheiem conversația cu Laurențiu Zidaru din cauza punctului în care viceprimarul a ales să ducă discuția. Vă lăsăm pe dumneavoastră să hotărâți dacă atitudinea edilului este adecvată sau nu. Și mai ales, dumneavoastră, cetățenii, sunteți în măsură să comentați dacă salariul viceprimarului este ”corect, normal” în raport cu rezultatele administrației din care acesta face parte.

Într-un material viitor, și poziția celuilalt viceprimar, Sorin Apostoliceanu, cu privire la acest subiect.

P.S. Potrivit site-ului Primăriei Pitești, în subordinea viceprimarului Laurențiu Zidaru se află Direcția Servicii Publice și Achiziții Amănunte despre această direcție și, implicit, despre atribuțiile viceprimarului Laurențiu Zidaru, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3