930 x122 grota rece

concurs

„LUMINA MATH”, O BĂTAIE DE JOC! INSPECTORATUL ŞCOLAR SE SPALĂ PE MÂINI! (FOTO ŞI VIDEO)

Aşa cum v-am informat în urmă cu puţin timp, astăzi s-a desfăşurat în Argeş o etapă a concursului şcolar „Lumina Math”.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

Deoarece Inspectoratul Şcolar nu şi-a dat avizul ca acest concurs să se organizeze în şcoli, fundaţia care se ocupă de „Lumina Math” a ajuns la o înţeleger cu Universitatea din Piteşti pentru a folosi spaţiile acesteia. Haosul a fost însă total.

Părinţii a peste 1.000 de copiii au fost nevoiţi să alerge dintr-un capăt în altul al corpurilor de clădire de lângă Rectorat pentru a găsi sala în care erau repartizaţi copiii lor. Organizatorii au lipsit de la faţa locului şi nu au dat informaţiile necesare, aşa încât mulţi părinţi au decis să plece, deşi plătiseră suma de 20 lei pentru înscriere. Lista cu repartizarea elevilor era la uşa Rectoratului, iar când părinţii au aflat acest lucru s-au bulucit în faţa listelor, acestea fiind rupte într-un final.

Citiți și: Reformă în Educație: Inspectoratele Școlare preiau controlul asupra posturilor didactice

Listele de la sălile de examen erau pe fond verde, iar scrisul cu negru, aşa încât, lumina din interior fiind slabă, părinţii au avut mari dificultăţi să le citească. În plus, copiii nu erau trecuţi în ordine alfabetică pe liste, ceea ce a făcut şi mai dificilă misiunea de a se găsi pe acestea.

„Ne-am simţit umiliţi! Aşa ceva nu este posibil! Este o bătaie de joc ce s-a întâmplat!”, ne-au declarat mai mulţi părinţi care erau de-a dreptul furioşi.

Am luat legătura cu inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu pentru a vedea cum a fost posibil să se ajungă într-o asemenea situaţie.  „Concursul care s-a desfăşurat astăzi este unul privat şi neavizat de Ministerul Educaţiei. Cei de la „Lumina Math” au venit de curând la mine şi mi-au cerut acordul ca acest concurs să se organizeze în şcoli, dar nu am fost de acord. Nu am avut nicio implicare privind acest concurs.

Noi avem concursuri avizate de Minister pe care le organizăm, deci copiii pot fi testaţi bine. Au apărut însă foarte multe asociaţii şi fundaţii care organizează fel de fel de concursuri, fenomenul ar putea scăpa de sub control. Părinţii trebuie să aibă grijă când îşi înscriu copiii la asemenea concursuri.”, ne-a declarat Dumitru Tudosoiu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90