NOR CURIER 930X122

dsp

COPII NEVACCINAȚI DIN CAUZA PĂRINȚILOR: „SUNT PERICULOASE!”

Copii nevaccinați din cauza părinților: „Sunt periculoase!”

Citiți și: Alertă sanitară: Spitalele sunt pline! Izolați-vă

Sorina Honţaru, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, face un apel către primarii din judeţ să convingă populaţia din localitățile pe care le administrează să vaccineze copiii.

În condiţiile în care Ministerul Sănătății are o țintă de 95% la nivelul întregii țări, în Argeş s-a ajuns la un procent de vaccinare de 84%.

Citiți și: Un bebeluș de 8 luni, cu rujeolă, a murit! A luat boala din spital

Potrivit Sorinei Honţaru, în prezent în Argeș sunt disponibile peste 10.000 de doze de vaccin, în situaţia în care avem peste 8.000 de copii cu vârste până la 9 ani care încă nu sunt vaccinaţi. Șefa DSP atrage atenția că 20% dintre copiii nevaccinaţi provin din familii care consideră că vaccinurile sunt periculoase pentru sănătatea copiilor lor!

Mai precizăm că în Argeș 20 de copii au fost diagnosticați cu rujeolă, dar, spre deosebire de alte județe, aici nu s-a înregistrat niciun deces.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3