NOR CURIER 930X122

alimente

TOP 4 ALIMENTE POSIBIL CANCERIGENE

Pâinea albă, carnea procesată sau popcornul la microunde reprezintă adevărate pericole pentru sănătate, iar consumul lor în exces crește riscul apariției cancerului.

Citiți și: Vouchere de Paști. Suni și intră banii!

Popcornul la microunde

Un specialist în toxicologie spune că ambalajul conține substanțe periculoase pentru sănătatea noastră. Acest lucru poate avea ca rezultat infertilitatea, dar și apariția cancerului hepatic, testicular și pancreatic. În urma acțiunii microundelor aceste substanțe chimice se evaporă și trec în floricelele de porumb pe care le mâncăm. Vinovat este acidul perfluoroctanic, care rămâne în organism și se acumulează acolo timp de mai mulți ani.

Citiți și: Când intră banii pe carduri în luna aprilie! Este oficial

Roșiile la conservă

Sucul de roşii şi roşiile la conservă sunt nocive. Conservele conţin estrogen sintetic, care poate cauza infertilitate, boli de inimă și cancer. Mai bine alegem roșiile conservate la sticlă sau, și mai sănătos, ni le putem prepara acasă.

Carnea procesată

Consumul de carne procesată (cârnați, salam sau slănină) poate crește riscul apariției cancerului pancreatic, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi. Rezultatele studiului arată că persoanele care mănâncă zilnic 50 de grame de carne procesată prezintă un risc cu 19% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic, iar în cazul celor care consumă peste 100 de grame pe zi riscul de îmbolnăvire de cancer la pancreas se dublează.

Pâinea albă

Studiile au demonstrat în repetate rânduri că pâinea albă creşte riscul îmbolnăvirii de cancer, afectează digestia şi îngraşă. În urma proceselor de obţinere a făinii albe rafinate aproape toţi nutrienţii şi fibrele din cereale se pierd. Ceea ce rămâne este spălat cu agenţi chimici (printre care oxid de azot şi clor) şi uscat la temperaturi ridicate, pierzându-se în acest fel multe componente hrănitoare. Comparativ cu cerealele din care a fost obţinută, făina rafinată ajunge să deţină în final 50% mai puţin calciu şi potasiu, 70% mai puţin fosfor şi 92% mai puţin magneziu. Pâinea albă are, de asemenea, un indice glicemic ridicat comparativ cu grâul, ceea ce înseamnă că măreşte rapid cantitatea de zahăr din sânge. Carbohidraţii sunt descompuşi cu rapiditate în procesul digestiei și în consecinţă glucoza din organism creşte în acelaşi ritm. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90