EcoMoto 930×122

cnair

ATENȚIE, ȘOFERI! UNELE DRUMURI AR PUTEA FI ÎNCHISE

Unele drumuri ar putea fi închise. În condițiile codurilor galben și portocaliu de ninsori abundente și viscol (detalii, AICI), Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face precizări importante.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

„La nivelul tuturor direcţiilor regionale de drumuri şi poduri se acţionează şi se va acţiona în conformitate cu programul stabilit în vederea asigurării condiţiilor de trafic normale pentru perioada de iarnă.

În condiţiile meteo extreme de cod galben şi portocaliu, conform protocolului comun cu Poliţia Rutieră, dacă va fi cazul se va lua decizia închiderii unor sectoare de drum. Acest demers este necesar atât pentru desfăşurarea activităţii de deszăpezire, cât și, mai ales, pentru siguranţa participanţilor la trafic. În acest caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Citiți și: Argeș. Săptămâna marilor transformări pe drumuri

Ținând cont de condiţiile de iarnă, este obligatorie echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite. În condiţiile codului galben şi portocaliu, pentru evitarea unor riscuri se recomandă deplasarea doar în cazuri de forţă majoră.

Menţionăm că intervenţia în timp util a utilajelor de deszăpezire este condiţionată şi de respectarea de către participanţii la trafic a tuturor regulilor de circulație și a restricțiilor impuse.”, anunță CNAIR.

„Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33 și 021/9360, și se pot accesa de pe site-ul Companiei, pe prima pagină, în caseta din stânga – www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și de pe pagina de facebook https://www.facebook.com/cnadnr/ și de twitter @CNADNR.twitter.”, mai precizează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. (Sursă foto: Arhivă ziare.com)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90