New Profesional Consult 930 x 122

40 de grade

CĂLDURĂ SUFOCANTĂ! 10 SFATURI DE URMAT LA 40 DE GRADE

Astăzi județul Argeș se află sub cod galben de caniculă. Vremea va fi caniculară, temperatura maximă a zilei urmând să urce până la 35-38 de grade Celsius la umbră. În plus, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Citiți și: Mașina ta, lovită în parcarea publică de autor necunoscut. Decizii critice

În aceste condiții, autoritățile abilitate adresează populației câteva recomandări de urmat în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate.

1.Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând mersul cu repausul în spaţii dotate cu aer condiţionat

Citiți și: Anunțul care schimbă tot în Pitești! Atenție, mare atenție!

2.Evitaţi aglomeraţiile și expunerea la soare și efort fizic intens între orele 11 și 18

3.Purtați haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare

4.Beţi 1, 5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe (din soc, muşeţel, urzici) și evitaţi consumul băuturilor alcoolice sau al celor cu cofeină sau zahăr (carbogazoase)

5.Mâncaţi fructe şi legume (pepene, prune, roşii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă)

6.Evitaţi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală

7.Nu lăsaţi copiii și animalele de companie singuri/singure în autoturisme

8.Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință

9.Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile de temperatură existente

10.Pentru ameliorarea condiţiilor la locul de muncă, se vor reduce intensitatea si ritmul activităţilor fizice și se va alterna efortul dinamic cu cel static şi perioadele de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90