Donaris 930 x 122

case

(VIDEO) RUȘINE! CASE-MONUMENT, LĂSATE ÎN PARAGINĂ

Rușine! Case-monument, lăsate în paragină. Multe dintre vechile clădiri din Piteşti, unele monumente istorice, sunt în paragină.

Citiți și: ȘANTIER PE DUMBRAVEI. PRIMĂRIA: SE VA LUCRA NOAPTEA

Un exemplu este sediul filialei Pitești a Uniunii Artiştilor Plastici, de pe strada Târgul din Vale. Construcţia datează din anul 1875 şi, deşi este monument istoric, are mari probleme. Clădirea e neîngrijită de ani buni și există riscul ca anumite porţiuni să se prăbuşească.

În locul unei necesare reabilitări, proprietarul s-a rezumat să pună afișe cu mesaje de avertizare: ,,Cade tencuiala! Ocoliţi zona!”.

Citiți și: AUTOBUZE CU DOTĂRI DE ULTIMĂ GENERAȚIE ÎN CLUJ. ÎN PITEȘTI CÂND VOM AVEA?

Un alt exemplu este casa în care a funcţionat Centrul Creaţiei Populare Argeş, peste drum de Teatrul „Alexandru Davila”. Casa arată dezastruos. Tencuiala s-a desprins de pe faţadă, iar în exterior – doar buruieni şi gunoi.

Nu departe, pe bulevardul Republicii, vizavi de Galeria de Artă, este fostul sediu PDL. Clădirea s-a transormat în adăpost pentru aurolaci și posibil focar de infecție.

Hanul Cavalerilor este o altă construcţie lăsată în paragină de proprietari. Situată tot pe bulevardul Republicii, adică în zona centrală a oraşului, casa are tencuiala şi cărămizi căzute și ţevi desprinse.

“Rezolvarea”? Același tip de mesaj: ,,Atenţie, cade tencuiala!”.

Deocamdată, Primăria nu a anunțat că ar fi luat vreo măsură împotriva proprietarilor.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2018, Poliția Locală va identifica proprietățile neîngrijite și va informa Primăria.

Ulterior, serviciul de urbanism al Primăriei va notifica proprietarii cu privire la lucrările pe care trebuie să le facă într-un termen dat pentru rezolvarea situației. Dacă situația nu este remediată în termenul dat, proprietarii vor trebui să achite un impozit anual (pe terenul sau clădirea respectivă) majorat cu 300% față de valoarea inițială.

Posada 555×222
Posada 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066