EcoMoto 930×122

radu perianu

Pitești. „Cum se poate plăti apa de udat fără tarif de canal!”

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, aduce din nou în atenția publică ideea privind instalarea separată a unor apometre de apă.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Concret, este vorba despre acele apometre care să contorizeze separat apa folosită pentru băut și cea folosită de oamenii care stau la case pentru diferite treburi casnice, precum udatul grădinilor, gazoanelor.

Citiți și: Veste senzațională! Este o premieră, la Permise, în Argeș

În acest sens, zilele trecute, prefectul Perianu a solicitat public, într-o conferință de presă, către Primăria Pitești, respectiv către edilul Cristian Gentea, găsirea unor soluții cu privire la această problemă semnalată de cetățeni. Subiectul pe larg, AICI – Pitești: Război între primarul Gentea (PSD) și prefectul Perianu (PNL).

După ce edilul Cristian Gentea i-a răspuns la solicitare spunând că Societatea Apă Canal nu montează debitmetre, prefectul revine cu noi declarații asupra subiectului.

Perianu: Domnul primar Cristian Gentea s-a grăbit să mă ironizeze

„Am primit deunăzi o sesizare! Avea multe semnături de la oameni care ne cereau sprijin ca să fie modificat tariful apei. Toți cei care au semnat locuiesc la case și au grădini în care udă ceea ce cultivă sau folosesc apa să ude gazonul. Și o plătesc pe toată de parcă ar bea-o!

Oamenii vorbeau despre o nedreptate, mai ales că ei au muncit și vor să mănânce ce au produs. Cereau ca apa folosită la udat să le fie contorizată separat.

Am rugat Primăria să găsim o soluție pentru acest apometru de udat. Domnul primar Cristian Gentea s-a grăbit să mă ironizeze că nu știu diferența între apometru și debitmetru. Îi mulțumesc pentru lecția de administrație oferită deși nu aveam nevoie.

La rândul meu, îi pun la dispoziție toată legislația necesară să aducă această modificare legată de contorizarea apei prin Apă Canal 2000.

Cum se poate plăti apa de udat fără tarif de canal!

Apometrul pentru udat este folosit în multe locuri din România. Unul dintre exemple este Alba-Iulia. Acolo, legal, pe baza unei solicitări a proprietarului, cei de la firma de apă mai montează un contor în căminul din curtea omului. Obligatoriu în cămin!

Este folosit din martie până în septembrie și ceea ce este înregistrat pe acel apometru (care arată identic cu cel pe care îl are toată lumea în casă) se taxează doar pe tarif de apă rece. Adică, oamenii nu plătesc și canal pe apa ajunsă în pământ.

Costurile udatului ajung, astfel, la jumătate, timp de 7 luni. Ce înregistrează contorul după luna septembrie, se plătește pe sistemul apă + canal.

Și la Galați se procedează la fel! Două contoare, unul este pentru udat, costurile sunt la jumătate.

Mi-aș dori ca situația să fie luată în considerare și în Argeș! Este o măsură ce ar avea impact în municipiul Pitești, orașele Costești, Ștefănești, Topoloveni și în 15 comune argeșene, conform site-ului S.C. Apă Canal 2000 S.A.”, este mesajul transmis de prefectul Radu Perianu, pe pagina personală de Facebook.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • sev spune:

    Domnul Perianu este primul om politic care se uita si la nevoile romanilor.

  • maria popescu spune:

    Este cea mai mare MAFIE in Arges-dinainte de 1990. Cine ar renunta asa usor la „avantaje” ???

  • joe spune:

    si imi modifica cei de la apa canal si instalatia de apa, sa imi traga ei teava separata pana in curte ??? altfel e o prostie

  • . spune:

    Da Joe. Îți modifica ce vrei contracost. Și al doilea apometru îl plătești. Nu este normal?

  • Mihailescu Silviu spune:

    Dacă am trăi intr-o țară civilizată, acest lucru poate părea foarte normal. Este de apreciat intervenția d-lui Perianu. Doar că, din păcate, românul este mult prea inventiv! Căminul de apometru este situat la limita intre domeniul public si cel privat și este ultima componentă a branșamentului care aparține Operatorului, in sensul de curgere a apei. Dacă acest cămin se afla in proprietatea consumatorului, apare suspiciunea că pe acesta nu-l poate verifica nimeni daca acel consum pentru grădină nu este apoi deviat printr-un by-pass catra consumul casnic. Astfel consumatorul poate inregistra consumul pentru udat si pentru consumul casnic, achitând astfel totconsumul dau partial din consum, fara componenta aferenta canalizării.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90