EcoMoto 930×122

ministerul dezvoltării

ȘPAGĂ LA MINISTERUL ELENEI. PENTRU CINE BAT CLOPOTELE ÎN ARGEȘ?

După ce Traian Băsescu și-a încheiat ultimul mandat de președinte al țării, DNA a luat-o intens la întrebări și pe Elena Udrea, intangibilă în timpul regimului băsist.

Citiți și: Polițiști de la Rutieră, condamnați să dea înapoi brânza luată ca șpagă

Un dosar vizează șpaga care, potrivit magistraților, devenise o cutumă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului condus pe atunci de fosta protejată a lui Băsescu. În motivarea arestării preventive a lui Tudor Breazu, colaborator al Elenei Udrea în vremea când ea era ministru, judecătorii Curții de Apel București spun, potrivit gândul.info, că șpaga la minister era de 10%.

Conform sursei citate, beneficiarii care erau finanțați cu bani de la minister sau de la companii subordonate acestuia plăteau în schimb o mită de 10% din valoarea contractului primit. Șpaga ar fi fost disimulată în spatele unor contracte de consultanță imobiliară, contracte care ar fi existat doar pe hârtie. Perioada anchetată de DNA este 2010-2012, iar Tudor Breazu este acuzat că ar fi fost un intermediar al șpăgilor, șpăgi care ar fi ajuns la persoane din conducerea ministerului.

Citiți și: Un director de la Drumuri și Poduri, prins cu șpaga în frigider!

Rămâne de văzut dacă și în Argeș procurorii DNA vor depista cazuri de beneficiari de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului care să fi plătit șpagă în perioada ministeriatului Elenei Udrea. Dacă da, beneficiarii riscă să înfunde pușcăria pentru dare de mită.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90