EcoMoto 930×122

autobuze

ACORD PENTRU CUMPĂRAREA DE AUTOBUZE NOI

În această după-amiază este programată să aibă loc, de la ora 16, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local al municipiului Piteşti. Cel mai important punct de pe ordinea de zi vizează aprobarea unui pre-acord de finanţare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Citiți și: Anunț mare despre autobuzele Publitrans

Pre-acordul prevede accesarea de către autorităţile locale a unui credit de 13 milioane de euro pentru Publitrans, credit necesar achiziţionării a 70 de autobuze noi pentru transportul public de călători în Piteşti. Demersul a fost iniţiat deoarece acordul de asociere dintre Publitrans şi societățile private CNCD şi Girexim este pe cale să expire, fără să existe, deocamdată, soluţii legale de prelungire.

Noile autobuze vor fi tip Euro 6. Publitrans va asigura plata a 3,1 milioane de euro pentru cofinanţarea proiectului, sumă care reprezintă TVA-ul aferent contractului. Dobânda va fi de 3,25%-3,50% pentru creditul acordat în euro, existând posibilitatea unei reduceri pentru creditul accesat în lei. Rambursarea creditului se va face în rate trimestriale egale, pe o perioadă de până la 6 ani.

Citiți și: „Sunt superbe!” Piteșteni, voi ce credeți?

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3