Donaris 930 x 122

albești

ARGEȘUL ÎN NOROAIE. COȘMAR PENTRU ZECI DE FAMILII. UN LIDER PRO ROMÂNIA INTERVINE

Argeșul în noroaie. Coșmar pentru zeci de familii. Un lider PRO România intervine. Drumul județean 704G Albești – Cicănești – Șuici este coșmarul mai multor familii care locuiesc în satul Bărăști al comunei argeșene Cicănești.

Citiți și: 77.000.000 de euro pentru un drum județean!

Porțiunea de drum arată îngrozitor, iar oamenii susțin că ”nici tractoarele nu pot circula pe el”. Este o situație cu care se confruntă 7 familii care au locuințele de-o parte și de alta a drumului. Însă, în total, au de suferit 30 de familii, altele având grădini în zonă.

Sesizarea a fost făcută de un cetățean din satul Bărăști. Omul a apelat, printre altele, și la Emanoil Lică, unul dintre liderii PRO România Curtea de Argeș.

Citiți și: Un sat din Argeș este – „din toate punctele de vedere” – european

”Doamna Dăncilă spune că a scos România din noroaie. Cel puțin pe raza județului Argeș nu este așa! Intru în contact cu mulți oameni, le ascult problemele și încerc, pe cât posibil, să le rezolv. Am fost contactat și de un domn din comuna Cicănești.

Domnul, care reprezintă un grup de cetățeni care locuiesc în satul Bărăști, sat traversat de o secțiune a drumului județean 704G, afirmă că a ajuns în pragul disperării. Sectorul de drum județean se află într-o stare jalnică! Pe bună dreptate, pentru că și oamenii de acolo plătesc taxe și impozite, dânsul cere să beneficieze de condiții normale. De mai bine de 18 ani localnicii încearcă să rezolve problema, însă au rămas cu promisiunile”, declară Emanoil Lică.

Potrivit acestuia, cetățeanul din Bărăști a făcut mai multe sesizări către Consiliul Județean Argeș, instituție care este abilitată să repare sau să modernizeze drumul respectiv.

Autoritățile județene i-au răspuns cetățeanului, precizând în două documente că ”sectorul de drum este alcătuit din fundație de balast cu stare de viabilitate foarte rea, drumul având declivitate mare. În cursul anului 2018 nu au fost alocate fonduri pentru întreținerea acestui sector”, dar și că ”în programul aferent anului 2019 vor fi incluse lucrări de reparare a tronsonului de drum specificat”.

”Cred că rezolvare se poate găsi, mai ales dacă vrem ”să scoatem România din noroaie”. Însă înainte trebuie să-i scoatem pe oameni din noroaie, pentru că au ajuns la capătul răbdării!”, atrage atenția Emanoil Lică.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90