930 x122 grota rece

sala polivalenta

Decizie şoc pentru Sala Polivalentă din Piteşti. Proiectul a picat!

În cadrul şedinţei extraordinare a CL de astăzi, un punct aprins pe ordinea de zi a fost aducerea în discuţie a studiului de fezabilitate necesar finalizării lucrărilor la Sala Polivalentă din Piteşti. Acesta este necesar lucărilor de amenajare exterioară, pentru protecţia mediului şi pentru omologarea Sălii Polivalente.

Citiți și: Premieră la Pitești Arena! Nu s-a întâmplat în toată Europa

Apariţia sa a stârnit controverse în rândul unor consilieri, unii invocând faptul că trebuia să se fi ştiut de la bun început despre această problemă. De asemenea, s-a spus că materialul a fost primit cu doar 20 de minute înainte de şedinţă şi nu a fost timp pentru a-l studia.

Cristina Popa, şef compartiment SPEP, a explicat necesitatea sa: „Proiectul de amenajări exterioare pe care îl propunem astăzi a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern şi este asumat pentru municipiul Piteşti, pentru finalizarea obiectivului Sala Polivalentă. Amenajările exterioare au fost puse pe lista de investiţii în anul 2020. Pentru ele, încă de la începutul proiectului a fost întocmit un plan de sistematizare pentru care s-a obţinut o autorizaţie de construire, care include sistematizarea şi amenajările exterioare […]. Este imperios necesar să finalizăm aceste amenajări deoarece de ele depinde omologarea Sălii Polivalente. Ea este privită ca un tot unitar. Este ultima etapă în realizarea obiectivului, nu s-a putut realiza până când amplasamentul din jurul sălii nu a fost eliberat.

Citiți și: Pitești. Clipe emoționante, unice în viață! Imagini care vor rămâne în istorie

Cristian Gentea a explicat că este, în fapt, o chestiune logică – pasul care trebuie făcut ca să fie gata Sala Polivalentă.

„Este un pas pe care ni l-am asumat de la bun început”, a declarat primarul Gentea.

Cu toate explicaţiile aduse, în cele din urmă proiectul a picat şi va fi nevoie de o nouă rundă de discuţii pentru a vota un lucru necesar. Evident, asta înseamnă întârzierea inaugurării Sălii.

La momentul discuţiei, valoarea totală estimată a lucrării menţionate era de 2.417.320,06 lei, inclusiv TVA, din care 1.989.177,47 lei incl. TVA pentru construcţii + montaj.

Eco moto 555×222

Comentarii

17 comentarii

  • Ghiță spune:

    Pentru construcția asta făcută în mijlocul drumului si fără locuri de parcare, trebuie să răspundă repede toată gașca aia care a semnat și pus în aplicare o asemenea anomalie. Vor acum alți bani pentru continuarea prostiei lor. Să plătească cine a greșit, că așa pe banii piteștenilor e simplu. Acum e botezatå Sala Polivalentă, iar pe ea scrie Pitești Arena, că sună ca la străini. O anchetă ar lămuri ce interese sunt acolo.

  • Gancea Viorel ARN spune:

    Da… La o competitie sportiva pe judet, ori pe tara, UNDE VOR FI PARCATE ATATEA MASINI, ma intreb? Inseamna ca blocarea strazii vecine, este INEVITABILA.

  • Sorin spune:

    Se umple parcarea de la lidl stayi linistiti sau chiar peste drum la vile nu e semn pe care rkmanul sa l respdcte si politia sa l amendeze eu mereu dau exemplu cimitirul cand ai inmotmantari sau duminica strada e mreu ocupata si inca spune clar ca nu se poate parca scuze normal parcarea stdionului e plina de camioane sau scoala de soferi inca nu au fost capabili sa i duca la periferie pana la urma orasul asta e mic periferia vine peste noi.

  • Ionutz spune:

    Sub sala polivalenta sunt parcări,dar nu suficiente, oare nu s-au gândit de la început ca nu sunt deajuns???

  • Grijulescu spune:

    Dacă o gândim omenește sala trebuia să fie construita lingă sediul Ajjf pitesti ,strada Nicolae Dobrin!!!

  • Cornrl spune:

    Păi care este surpriza aceasta este o dovadă că primarele bătea câmpi când spunea că ,, trebui majorate salarile angajaților din primărie pentru că pleacă specialiști” la privat ,care specialiștii iar primarele nu gestionează banii lui deci Say se cheltuie fără număr pe fanteziile primarelui 🤧

  • Vlad spune:

    Eu o sa vin cu 4 masini cand va fi inaugurata Sala. Nu stiu unde si daca va trebui sa le parchez. O sa vin cu: 2, 19, 2B, 3B.
    Sfat pentru Prundu, Depou, Tudor, Craiovei: veniti la sala pe jos!
    Sfat pentru restul orasului: de 2, 19, 2B, 3B ati auzit?
    Nu, cele de mai sus nu scuza lipsa parcarilor.

  • Eugen spune:

    Este o rușine pentru edilii acestui frumos oraș, acest mastodont construit fara nicio logică. Un parc pentru copiii din zona de ce nu s-au construit ? Unde pot copiii noștrii și bătrânii să facă o plimbare ? Va rog de primar să luați echipa și să monitorizați traficul pe strada Basarabia în care din zile doriți d-voastră, nu mai spun că între orele 15 și 18 sunt blocaje în ambele sensuri. Este o rușine pentru Pitești acest mastodont Arena Pitesti, așa cum ați botezat-o. Și parcarea ce se vrea sa se construiască o sa ia posibilitatea pietonilor să circule in zona. Ce o sa facem ? Ne teleportam ?

  • Mihail spune:

    Trebuia de la început să se calculeze că va trebui să se asigure un număr minim de locuri de parcare echivalent cu 25% din capacitatea sălii că așa se face în lumea civilizată. Este clar că se putea construi pe un amplasament mult mai convenabil poate în zona stadionului Nicolae Dobrin sau în altă zonă dar acolo pe strada Basarabia sau cum îi zice este construita în stradă cu imobile care o înconjoară din celelalte 3 părți. Probabil că se vor asigura niste locuri de parcare la subteranul imobilului dar în exterior pur și simplu nu prea există spațiul necesar. A fost construită de la început foarte înghesuită, chiar nu se găsea un teren mai mare disponibil in tot Piteștiul?…
    Mare este grădina Domnului!

  • Lia spune:

    O mizerie de amplasament. Iar pentru a fi votat proiectul, normal ca dcumentele ar fi trebuie trimise din timp ca sa fie studiate. Nu arunci orice aiureala pe masa si ceri altora sa voteze motivand ca trebuie terminata o constructie. Pai nu termini oricum.

  • Mișu spune:

    Salut, când se inaugurează sala?

  • Catalin spune:

    Cum s-a eliberat autorizația de construcție fără asigurarea locurilor de parcare?Cum e posibil cand toata lumea dorește spațiu verde primăria sa desființeze scuarul verde despărțitor al străzii Basarabia cu strada caselor si sa scoată toti pomii plantate firește de locatarii zonei.A consultat Primăria cetățenii?In slujba cui e Primăria dacă nu in slujba cetățenilor?Rusine primarului si echipei sale de incompetenți.Munca se face pe teren nu din birou.Sa se sesizeze organele competente si toti sa plateasca

  • Pitesteanu spune:

    Groaznic salarii enorme interese directori din Primarie pusi pe viata turnatori de pe vremuri directori achizitii urbanism din primarie salarii de smecheri platite degeaba oras schingiuit de o mana de directori eterni pusi pe viata in primarie….rusine…cu toate atanjamentele voastre – nu stiti decat sa va plasati incompetenta profesionala in familie….

  • Titi bica spune:

    Astia care comenteaza de rau sigur sunt aia de stau inghesuiti ca sardele pe strazile de vizavi de sala…. arena are destule locuri de parcare la subsol

  • Marinescu Elena spune:

    Vin și eu cu o întrebare fireasca, locuind vizavi de Arena la bloc! Oare ce se va întâmpla cu acea gradina sau ghena de gunoi mai precis, când veți face exteriorul mult discutat? Și ce se va întâmpla cu nucul acela mare din acea gradina?

  • Dodo spune:

    Oamenii au dreptate ….d nule Titi Bica stii ca directorii din Primarie sunt cei de pe vremea scandalului Publitrans….s a schimbat lupul dar naravul ba….tinerii competenti nu au loc in Primarie….ca trebuie sa isi puna in functii nevestele, copiii, rudele….habar nu ai ….ce Polivalenta ….daca trebuie….se va circula pe o banda….ca de…..asa se fac achizitile in Primaria Pitesti ….asa se asfalteaza strazi….etc

  • Dan Neacsu spune:

    Cine este manager de proiect?
    A avut mult timp la dispoziție sa finalizeze documentația – chiar acea d-na Popa spunea ca din 2020 au fost stabilite aceste parcări exterioare parter + etaj – in zona spațiului verde din lateralul Bd Basarabia (unde au fost vechile conducte CET).
    Constructorul și-a făcut treaba la timp cu sala – care va aduce un plus pentru comunitatea noastră.
    Dar lucrarea cea mai simpla – parcarea exterioara – care e in sarcina Primăriei a întârziat.
    Asta arata capacitatea lucrativa și gradul de profesionalism existent in cadrul Autorității locale.
    Cred ca Primarul nu prea are cu cine sa facă echipa performanta, deci ne așteptam ca stadionul N. Dobrin – celălalt proiect important – sa întârzie.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3