New Profesional Consult 930 x 122

constantin zichil

(VIDEO) VESTE DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE PASAJUL MAGNOLIA

Veste de ultimă oră despre pasajul Magnolia. Pasajul pietonal subteran Magnolia din centrul Piteștiului va intra în curând în reparaţii, conform municipalității.

Citiți și: Video: La Pasajul Magnolia nu merg scările rulante. „De ce le ţineţi închise, daţi-le drumul odată!”

Potrivit conducerii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, acum se lucrează la proiectul tehnic.

Citiți și: Traficul din zona Pasajului Magnolia, dirijat de polițiștii locali

„Vrem să facem lucrarea de reabilitare cât mai repede. Am dori ca într-o lună şi jumătate investiţia să fie finalizată.”, declară pentru ePitești Constantin Zichil, şeful Serviciului.

Pasajul pietonal care trece pe sub bulevardul I.C. Brătianu are o vechime de peste 20 de ani şi a fost construit de firma Argecom a omului de afaceri Gheorghe Axinte, fiind o investiţie public-privată la momentul respectiv.

În seara zilei de 14 mai 2017 o bucată din tavanul de la pasajul Magnolia s-a prăbușit. Tencuiala și resturile căzute (la urcarea către scările rulante) au rănit o adolescentă, în vârstă de 16 ani, care se afla în trecere (a fost rănită la cap și la un picior).

„În urma evaluării tehnice, s-a decis renovarea totală a tavanului din pasajul Magnolia, urmărindu-se realizarea unei lucrări sigure, care să nu mai permită astfel de situații în viitor.”, transmitea Primăria Pitești în după-amiaza zilei de 15 mai 2017, după ce publicația noastră a criticat faptul că primarul Cornel Ionică nu avusese până la aceea oră nicio reacție oficială în legătură cu acest incident grav. Detalii, AICI.

De asemenea, conducerea Primăriei a decis ca și pasajul „geamăn” Griviței să fie expertizat tehnic. AICI, amănunte.

O scurtă perioadă după incident, pasajul a fost închis. Autoritățile abilitate au declanșat atunci o anchetă. Până acum, autoritățile nu au comunicat numele prezumtivilor vinovați și nici eventuala punere sub urmărire penală a acestora. Vom reveni asupra subiectului.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90