New Profesional Consult 930 x 122

proteste

Cadrele medicale anunţă proteste de amploare afară şi în spitalele publice

În data de 28 decembrie 2021 va avea loc „Mitingul național al lucrătorilor din sănătate”, a anunţat Federaţia „Solidaritatea Sanitară” în urmă cu puţin timp.

Citiți și: Scandalul burselor continuă. Elevii din Argeș intră în grevă

În cadrul acestei acțiuni vor fi proteste la Guvern, Parlament și Președinție. Protestarii vorbesc despre „Plugușorul suferinței lucrătorilor din sănătate”, pentru acordarea urgentă a drepturilor legitime ale profesioniștilor din sănătate.

Mitingul include proteste în stradă, dar şi manifestări de susţinere în spitalele din ţară şi cuprinde o serie de revendicări, precum:

-Acordarea drepturilor salariale legitime: Plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toți lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA), respectiv raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază amintit anterior pentru toate categoriile de salariați și calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.

Citiți și: PROTEST ANUNŢAT LA GUVERN / A APĂRUT O NOUĂ MIŞCARE „HASHTAG”

-Recunoașterea schimbului de tură ca timp de muncă și recunoașterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniștii din sănătate.

-Renegocierea părții privitoare la sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de acțiune prevăzute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

Despre organizatorii protestului

Federația „Solidaritatea Sanitară” este organizație reprezentativă la nivelul sectorului Sănătate, având ca membri peste 25.000 de salariați din acest sector. Acțiunile federației sunt desfășurate pentru apărarea și promovarea drepturilor lucrătorilor din sectorul sanitar.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3