EcoMoto 930×122

proteste

    Cadrele medicale anunţă proteste de amploare afară şi în spitalele publice

    În data de 28 decembrie 2021 va avea loc „Mitingul național al lucrătorilor din sănătate”, a anunţat Federaţia „Solidaritatea Sanitară” în urmă cu puţin timp.

    Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

    În cadrul acestei acțiuni vor fi proteste la Guvern, Parlament și Președinție. Protestarii vorbesc despre „Plugușorul suferinței lucrătorilor din sănătate”, pentru acordarea urgentă a drepturilor legitime ale profesioniștilor din sănătate.

    Mitingul include proteste în stradă, dar şi manifestări de susţinere în spitalele din ţară şi cuprinde o serie de revendicări, precum:

    -Acordarea drepturilor salariale legitime: Plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toți lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA), respectiv raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază amintit anterior pentru toate categoriile de salariați și calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.

    Citiți și: Decizie majoră la Tribunalul Argeș. Se întâmplă de mâine!

    -Recunoașterea schimbului de tură ca timp de muncă și recunoașterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniștii din sănătate.

    -Renegocierea părții privitoare la sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de acțiune prevăzute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

    Despre organizatorii protestului

    Federația „Solidaritatea Sanitară” este organizație reprezentativă la nivelul sectorului Sănătate, având ca membri peste 25.000 de salariați din acest sector. Acțiunile federației sunt desfășurate pentru apărarea și promovarea drepturilor lucrătorilor din sectorul sanitar.

    (Foto: descriptiv)

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90