HerasMed (930 x 122 px)

daniel constantin

BIROCRAȚIE REDUSĂ ȘI CONTROALE MAI PUȚINE

În prezența premierului Victor Ponta, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat ieri, la minister, la deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru modernizarea exploatațiilor agricole prin Măsura 121 a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Sesiunea este deschisă în perioada 20 mai-18 iulie.

Citiți și: Cum a salvat argeșeanul Daniel Constantin o organizație în picaj liber: scor peste așteptări la alegeri

Birocrație redusă și controale mai puține

”În cadrul noului PNDR vom avea mai puține măsuri decât în precedentul și aș dori să punctez că s-a mizat foarte mult pe simplificare, pe limitarea pe cât posibil a birocrației. Astfel, se va observa că s-a redus numărul de documente, avize sau acorduri solicitate beneficiarilor. Ca o noutate, s-a introdus sistemul de depunere on-line. De asemenea, pe zona de achiziții, acolo unde au fost foarte multe probleme pe care le-au întâmpinat atât autoritățile publice, cât și beneficiarii privați, vom avea o listă de prețuri de referință pentru ca aceștia de urmă să nu mai fie nevoiți să parcurgă acea procedură complicată pe care o prevede procedura specială din PNDR. Nu în ultimul rând, controalele făcute de Agenția de Plăți vor fi reduse la minimum posibil, dar, în același timp, ne vom asigura că totul se desfășoară în mod transparent și corect, în conformitate cu regulamentele europene.”, a declarat Daniel Constantin. La rândul său, premierul Victor Ponta a felicitat echipa de la Ministerul Agriculturii pentru că este prima care începe depunerea de proiecte pe noul exercițiu financiar 2014-2020. Ponta a punctat că agricultura va beneficia de sprijinul Guvernului, întrucât este un sector care va asigura României dezvoltarea în perioada următoare.

Citiți și: ARAFAT ÎNCEARCĂ SĂ CONVINGĂ OPOZIȚIA SĂ VOTEZE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ

Suma pusă la bătaie:150.000.000 de euro

Fondurile disponibile pentru această sesiune a Măsurii 121 sunt de 150 de milioane de euro. Din această sumă, 35 de milioane de euro vor fi destinate fermelor de familie (50% fermelor vegetale şi 50% fermelor zootehnice). Alte 15 milioane de euro sunt alocate integral pentru îndeplinirea standardelor în sectorul zootehnic. Pentru exploatațiile agricole este disponibilă o alocare de 100 de milioane de euro (50% este alocat fermelor vegetale şi 50% pentru fermele zootehnice). Fermierii care doresc să realizeze investiții în sectorul vegetal prin achiziții de utilaje au la dispoziție o alocare de 40.000.000 de euro, iar pentru construcții-montaj, de 10.000.000 de euro. Pentru sectorul zootehnic fermierii au la dispoziție pentru achiziții de utilaje o alocare de 10.000.000 de euro, iar pentru construcții-montaj, de 40.000.000 euro.

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA