New Profesional Consult 930 x 122

carne

CHINEZII POFTESC LA CARNEA DE PORC, VITĂ ȘI OAIE MADE IN ROMANIA

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, s-a întâlnit astăzi, la sediul ministerului, cu Huo Yuzhen, ambasadoarea Chinei în România.

Citiți și: Decizie privind prețul cărnii de miel pentru Paști!

Constantin și-a exprimat satisfacția că îl va avea ca oaspete pe omologul său chinez, Han Changfu, care va face la începutul lunii aprilie o vizită în București. ”Este un semnal clar că vizita premierului Li Keqiang, din noiembrie 2013, e urmată de fapte și lucruri concrete care se întâmplă în colaborarea dintre cele două state”, a afirmat ministrul.

Daniel Constantin a subliniat interesul pe care operatorii din sectorul agricol românesc îl au pentru colaborări cu partea chineză pe următoarele domenii: bovine vii și produse derivate din acestea, ovine vii și derivate din acestea și carne de porc. De asemenea, ministrul Agriculturii a precizat că România a încheiat cu China două memorandumuri pe sectorul agricol: unul privind porcinele vii și carnea de porc, iar celălalt – bovinele vii, carnea și produsele procesate din carne de bovine. În plus, ministrul a amintit intenția semnării unui nou memorandum referitor la ovinele vii și carnea de ovine.

Citiți și: O femeie a găsit carne de plastic într-un supermarket. Ce au făcut angajații

Atât ministrul Agriculturii, cât și ambasadoarea Huo Yuzhen au apreciat că s-au realizat progrese în ceea ce privește colaborarea dintre cele două părți. Mărturie în acest sens stă faptul că în ultima perioadă mai multe delegații chineze au fost prezente în țara noastră, investitorii arătându-și interesul pentru sectorul românesc de creștere a bovinelor, a porcinelor și a ovinelor. (Foto: madr.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3