New Profesional Consult 930 x 122

bruxelles

TARGUL_CARNEXPO_DANIEL_CONSTANTIN_1

DANIEL CONSTANTIN, ÎN BRUXELLES

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat în Bruxelles la reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură şi Pescuit.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Daniel Constantin s-a întâlnit cu Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Cei doi au discutat, printre altele, despre stadiul aprobării de către Comisie a noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală şi efectele embargoului impus de Rusia la importurile de produse agroalimentare de pe piața comunitară.

Oficialul român a reclamat dificultăţile pe care le au din cauza embargoului sectorul cărnii de porc şi al lactatelor din țara noastră. El a cerut măsuri la nivelul Uniunii Europene, precum stocarea privată şi activarea restituţiilor la export pentru a orienta cantităţile de produse pe pieţe terţe.

Citiți și: Anunțul momentului despre pensiile românilor

De asemenea, prin vocea lui Daniel Constantin, România a reiterat solicitarea de compensare a pierderilor de venit pentru producătorii din sectoarele afectate indirect de embargoul impus de Rusia. Constantin a susținut și instituirea unei scheme de ajutor pentru depozitarea mărfurilor care nu au mai ajuns pe piața Federației Ruse. Mărfurile, potrivit oficialului român, ar urma să fie vândute pe piețe terțe, nu pe cea europeană, eventual cu posibilitatea utilizării mecanismului restituțiilor la export.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90