New Profesional Consult 930 x 122

arpechim

arpechim_turnuri

STATUL NU REUȘEȘTE SĂ PREIA RAFINĂRIA ARPECHIM DE LA OMV PETROM

În ciuda mai multor demersuri ale autorităţilor centrale, preluarea la stat de la OMV Petrom a rafinăriei Arpechim Piteşti pentru privatizarea sa ulterioară alături de Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu a combinatului vâlcean este în impas.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Marius Pârvu, noul șef al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, a fost în trecut director și la petrochimia piteşteană şi la Oltchim. Din această perspectivă Pârvu poate vorbi în cunoştinţă de cauză despre mult discutatul proces de privatizare a „pachetului” Oltchim-petrochimie-rafinăria Arpechim.

„Eu am avut discuţii cu premierul pe această temă şi ştiu că se fac eforturi, dar negocierile cu OMV pentru preluarea la stat a rafinăriei din Piteşti sunt îngreunate de condiţiile impuse de FMI şi Uniunea Europeană. Aceste organisme nu vor ca statul să preia rafinăria, dar li s-a explicat că este vorba doar de o preluare de scurtă durată, până la privatizarea efectivă. La Oltchim s-a mai pornit o linie de producţie, aşa încât eu sunt, totuși, optimist.”, spune Marius Pârvu.

Citiți și: Se vinde un gigant al industriei argeșene!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90