Donaris 930 x 122

arpechim

arpechim_turnuri

MINISTRUL ECONOMIEI: NEGOCIERILE PENTRU RAFINĂRIA ARPECHIM SUNT FOARTE AVANSATE

La puțin timp după anunțul că sunt investitori care cer prelungirea cu 30 de zile a termenului de privatizare ministrul Economiei, Constantin Niță, a fost astăzi în vizită la combinatul vâlcean Oltchim.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Ministrul s-a întâlnit cu directorii și liderii sindicali de la combinat, la discuție fiind prezenți și administratorii judiciari și administratorul special. „Vreau să transmit mesajul foarte clar al Guvernului. Se dorește o soluție de dezvoltare a combinatului, iar nu de închidere a acestuia. Trebuie să avem cu toții răbdare și încredere că în cel mai scurt timp posibil se vor rezolva problemele combinatului Oltchim.”, a spus ministrul Economiei. În plus, potrivit unui comunicat de presă de la minister, Constantin Niță a informat că negocierile cu proprietarul OMV Petrom pentru preluarea rafinăriei Arpechim Pitești sunt avansate: „Ministrul Constantin Niță le-a transmis celor prezenți că demersurile legale pe care le poate face Guvernul pentru a facilita funcționarea integrată a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim sunt într-un stadiu foarte avansat, ceea ce, cu siguranță, va răspunde interesului investitorilor care au cerut în acest sens o prelungire a termenului de depunere a ofertelor angajante.” Precizăm că rafinăria Arpechim nu mai funcționează, fiind ținută de OMV Petrom în conservare. OMV Petrom a anunțat cu ceva vreme în urmă că este gata să renunțe la rafinărie dacă există un investitor interesat să o preia, în caz contrar urmând să opteze pentru demolare.

Amintim că Ministerul Economiei a anunțat că o parte dintre cei 4 potențiali investitori interesați de funcționarea în regim integrat a Oltchimului cu Arpechim au solicitat un nou termen, de 30 de zile, pentru privatizare. Solicitarea este argumentată de investitori prin faptul că în cele 30 de zile ar urma să finalizeze negocierile pentru preluarea (de la OMV) a rafinăriei Arpechim, rafinărie care să fie privatizată la pachet cu Oltchim SPV. Vorbim de a doua prelungire a termenului, după cea anterioară de două luni (termenul inițial, 31 ianuarie, a fost prelungit până pe 28 martie). La cel de al doilea termen nu a fost depusă nicio ofertă.

Citiți și: Se vinde un gigant al industriei argeșene!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90