930×122 CAPRA 5

constantin

NOUL PNDR DEBUTEAZĂ ÎN FEBRUARIE

Primele măsuri din noul Program Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ar urma să fie deschise, cel mai probabil, în cursul lunii februarie. Anunțul este făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Citiți și: Conduci o astfel de mașină? Trebuie să știi ce măsuri s-au luat

„Așteptăm cu toții ca noul PNDR să fie agreat de Comisia Europeană și să își deschidă porțile. (…) Cred că suntem pe drumul cel bun și calendarul rămâne în linii mari cam același pe care l-am anunțat. Sper ca în luna februarie să avem primele măsuri deschise prin noul program.”, spune ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

„Este foarte important să deschidem fosta măsură 121, cea care facilitează investițiile pentru zona de producție. Avem nevoie în continuare să creștem această zonă, fie că vorbim de fermele de creștere a animalelor sau de reproducție (astfel încât să asigurăm baza dezvoltării pe termen lung), fie de importuri în industria alimentară, și mai ales în zona de carne, acolo unde materia primă din afară fiind în exces automat este și mai ieftină decât cea din producția autohtonă. Cred că trebuie să reglăm foarte bine lucrurile.

Citiți și: Lovitură dură în bugetul angajaților!

În egală măsură, ne propunem să deschidem încă din februarie măsura care să ne asigure întinerirea populației care lucrează în agricultură, măsura pentru tinerii fermieri, care va avea o alocare de 50.000 de euro nerambursabili pentru fiecare tânăr care va aplica.”, precizează, citat de Agerpres, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3