930×122 CAPRA 5

arpechim

arpechim_turnuri

PLAN SPECIAL PENTRU PLATFORMA PETROCHIMICĂ PITEŞTI. ALTUL?

Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, declară că există şi o strategie separată de continuare a activităţii la Oltchim, un aşa numit „Plan B”. Planul presupune continuarea activităţii combinatului pe un termen de unu-doi ani şi readucerea lui pe profit operaţional până când va veni un investitor potent financiar care să îl preia.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Comitetul Creditorilor Oltchim a stabilit data de 6 iunie ca termen final pentru privatizarea Oltchim. Statul român, ca cel mai mare creditor, prin AAAS şi Electrica, ar vrea să vândă la pachet Oltchim cu  Arpechim Piteşti şi poartă negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei.

Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim este de circa 300.000.000 de euro, iar investitorul ar urma să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim, în valoare de circa 200.000.000 de euro. În plus, investitorul ar trebui să investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.

Citiți și: Se vinde un gigant al industriei argeșene!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90