New Profesional Consult 930 x 122

arpechim

oltchim

SE CERE O NOUĂ PRELUNGIRE A TERMENULUI DE PRIVATIZARE LA OLTCHIM

Astăzi a expirat termenul pentru depunerea ofertelor angajante de preluare a combinatului vâlcean Oltchim.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Potrivit Ministerului Economiei, 4 potențiali investitori au achiziționat caietul de prezentare a procedurii și a etapelor vânzării fluxului de producție, dar nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare. Conform aceleiași surse, după încheierea termenului (ora 11) a fost depusă o ofertă, dar care nu a mai putut fi luată în considerare tocmai ca urmare a depășirii acestui termen.

Ministerul Economiei anunță, însă, că o parte dintre cei 4 potențiali investitori interesați de funcționarea în regim integrat a Oltchimului cu Arpechim Pitești au solicitat un nou termen, de 30 de zile. Solicitarea este argumentată de investitorii respectivi prin faptul că în cele 30 de zile ar urma să finalizeze negocierile pentru preluarea (de la OMV) a rafinăriei Arpechim odată cu Oltchim SPV. Ca urmare a solicitării, consorțiul de administratori judiciari de la Oltchim va convoca Adunarea creditorilor și îi va cere acesteia să aprobe un nou termen pentru depunerea ofertelor de privatizare. Ar fi a doua prelungire a termenului, după cea anterioară de două luni (termenul inițial, 31 ianuarie, a fost prelungit până astăzi, 28 martie).

Citiți și: Se vinde un gigant al industriei argeșene!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90