930×122 CAPRA 5

rabie

Încă un focar de rabie în Argeş! Află unde!

Prefectul Cristian Soare a anunţat astăzi că în acest moment sunt active în judeţul Argeş două focare de rabie.

Citiți și: Mașinile lăsate în soare, un pericol mortal!

Unul dintre ele este cel de la Mălureni, acolo unde o femeie a fost muşcată de un lup turbat. Soare a precizat că a fost ieri să o vadă pe bătrâna muşcată, care a fost operată, iar acum se simte bine. Interesant este că până acum femeia, în vârstă de 74 de ani, nu a mai fost internată nici măcar o zi în spital!

Al doilea focar de rabie („eclipsat” de cel din Mălureni) este în Miceşti, fiind depistată o vulpe turbată pe raza fondului de vânătoare din localitate. Deja s-au luat măsurile necesare, respectiv instituirea unor zone de protecţie şi carantină și vaccinarea tuturor carnasierelor.

Citiți și: FENOMEN ASTRONOMIC SPECTACULOS AZI ÎN ROMÂNIA. SPECIALIȘTII AVERTIZEAZĂ

Pe de altă parte, prefectul a informat că a convocat pentru miercuri, la ora 12, toţi factorii responsabili pentru a se lua măsuri de prevenire a unor asemenea fenomene. La întâlnirea de la Prefectură vor participa reprezentanţi de la Direcţia Sanitară Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare şi Direcţia Silvică.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3