930×122 CAPRA 5

maria cristina letu

Când este permisă supravegherea sau monitorizarea video

Când este permisă supravegherea sau monitorizarea video.

Citiți și: Ședințele adunărilor generale ale asociației de proprietari

Regulamentul general privind protecția datelor impune reguli stricte pentru prelucrarea și protejarea datelor persoanelor fizice, iar în caz de nerespectare, amenzile pot fi usturătoare pentru prelucrarea ilegală a acestora.

Toate datele cu caracter personal, deci inclusiv imaginile surprinse de o camera de luat vederi, trebuie să fie colectate numai în scopuri determinate, explicite și legitime.

Citiți și: Știți care sunt criteriile în funcție de care se stabilește competența instanțelor de judecată civilă?

Cu alte cuvinte, înainte de momentul punerii în funcțiune a unui sistem de monitorizare video, orice operator de date cu caracter personal trebuie să stabilească, în concret, care sunt scopurile pentru care dorește efectuarea unei monitorizări video: protecția persoanelor, protecția proprietății, protejarea interesului public, depistarea, prevenirea și combaterea infracționalității, etc.

Filmările obținute cu ajutorul camerelor video sunt considerate date personale în măsura în care imaginile conțin detalii care pot duce la identificarea anumitor persoane (de exemplu, filmările în care sunt surprinse persoane trecând pe o stradă).

 

Persoanele fizice careși monitoriză proprietățile private n-au nicio obligație de a respecta GDPR atât timp cât camerele monitorizează numai terenurile și casele proprii, iar fluxurile video nu sunt distribuite pe internet.

Dacă o cameră video este orientată în așa fel încât este vizibilă, fie și doar parțial, spre o proprietate vecină sau un spațiu public, atunci această activitate nu este una exclusiv personală sau de uz casnic.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Iulian D. spune:

    Documentati-va si apoi vorbiti (scrieti) !
    Studiati !
    1) L 667/2001
    2) L 333/2003
    – Inclusiv, reactualizare si norme de aplicare si…. apoi …da-ti informatii !
    Scrieti de dragul de a scrie CE ? ( Încercati ,,Influienta razelor de luna asupra galosilor de gumă …)

  • Ion Ion spune:

    Am pe unu in zona are 3 camere montate pe balcon..filmeaza tot cartierul..nu pot sa trag o baș#na pe strada sa nu vada el pe monitor. La Pitesti se poate orice daca ai si tu o sforicica sau doua de care sa tragi pe la Primarica noastra. Nimicuri de oameni

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90