New Profesional Consult 930 x 122

constantin nicolescu

JUDECĂTORI: NICOLESCU OBIȘNUIA SĂ APELEZE LA FAPTE ILICITE

Judecătorii Curții de Apel București au întocmit motivarea la hotărârea de condamnare la 7 ani şi 8 luni de închisoare a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean și al PSD Argeș, Constantin Nicolescu.

Citiți și: Viitorii judecători și procurori se confruntă cu realitățile sistemului penitenciar

Potrivit motivării, citată de Mediafax, Nicolescu manifesta „obişnuinţă” în a obţine diferite beneficii prin fapte ilegale.

„Se reţine obişnuinţa manifestată de inculpat de a apela la fapte ilicite pentru a obţine diverse beneficii, durata lungă în timp în care acesta a acţionat într-o modalitate ilegală transformând o astfel de conduită într-o modalitate normală de a aborda relaţiile cu celelalte persoane, precum şi prejudiciul ridicat creat, dar şi afectarea încrederii care ar trebui să existe într-o astfel de cooperare cu instituţii ale Uniunii Europene.”, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Citiți și: Lume luminată la înmormântarea lui Nicolescu! Au venit și cu elicopterul

„Toate acestea justifică, în ciuda vârstei înaintate a inculpatului (n.r. – 69 de ani), aplicarea unor pedepse cu închisoarea pentru fiecare dintre infracţiunile deduse judecăţii, într-un cuantum mai ridicat decât minimul special, spre mediul prevăzută pentru fiecare dintre fapte.”, adaugă magistrații.

Amintim că la începutul lunii trecute Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Constantin Nicolescu la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru fraudare de fonduri europene.

DNA l-a acuzat că, pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Argeș, a falsificat o serie de acte pentru a obţine bani europeni necesari reabilitării a patru unităţi de învăţământ din Argeş pe motiv că acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005. Procurorii au stabilit, însă, iar judecătorii au confirmat, că şcolile nu au fost afectate. Pentru unităţile respective s-au obţinut aproape 900.000 de euro.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90