EcoMoto 930×122

colectiv

PRIMELE CONDAMNĂRI ÎN DOSARUL „COLECTIV”

Primele condamnări în dosarul „Colectiv”. Tribunalul București a pronunțat astăzi primele sentințe în dosarul tragediei din clubul „Colectiv” din seara zilei de 30 octombrie 2015.

Citiți și: Tragedia de la ,,Colectiv”. Opt ani în care statul nu a făcut nimic!

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în ceea ce privește eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Alți trei angajați ai Primăriei au primit condamnări: Aurelia Iofciu – 8 ani de închisoare, Larisa Luminița Ganea – 7 ani de închisoare și Ramona Sandra Moțoc – 3 ani de închisoare.

Citiți și: Argeş: Au ajuns la puşcărie pentru infracţiuni la regimul rutier

Cei trei patroni ai clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit câte 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Daniela Niţă, patroana firmei de artificii, a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise, la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani de închisoare, iar Cristian Mihai Niţă, administrator al firmei de artificii, 3 ani și 6 luni de închisoare.

De asemenea, George Matei şi Antonina Radu, angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti acuzați că anterior tragediei au verificat clubul Colectiv fără să ia măsurile legale pentru respectarea normelor PSI, au fost condamnaţi fiecare la 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Sentințele nu sunt definitive, putând fi atacate la Curtea de Apel București.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3