930 x122 grota rece

autostrada sibiu-pitesti

MINISTRUL TRANSPORTURILOR: NEGOCIEM UN ÎMPRUMUT, CA SĂ REZOLVĂM PROBLEMA GÂNDACULUI

La semnarea contractului pentru construcția secțiunii 5 (circa 30 de kilometri) a Autostrăzii Sibiu – Pitești a fost adusă în discuție și realizarea tronsoanelor care riscă să afecteze mediul de viață al gândacului croitor.

Citiți și: Noutate de ultim moment pe Autostrada Sibiu-Pitești! S-a anunțat

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că au fost trimise la Comisia Europeană răspunsurile la solicitările suplimentare formulate în acest sens. Reprezentantul Guvernului s-a arătat convins că cererea de finanțare va fi aprobată.

„Negociem un împrumut punte, ca să rezolvăm problema gândacului”, a precizat Bode, la Pitești.

Citiți și: Record de defrișări pentru Autostrada Sibiu-Pitești

Tot astăzi, la semnarea contractului, ministrul Transporturilor a mai spus că proiectul Autostrăzii Sibiu-Piteşti ar mai conţine încă un lot (așa-zisul lot 6), pentru care se aşteaptă depunerea ofertelor, o porţiune de drum care e parte integrantă din proiect – joncţiunea cu DN73 C – şi care trebuie adusă la standarde moderne pentru a pune în valoare potenţialul şoselei de mare viteză.

Secţiunea 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti este amplasată în judeţul Argeş şi are o lungime de 30,35 km.

Traseul acesteia va începe în apropierea municipiului Curtea de Argeş şi va continua paralel cu râul Argeş, până la actuala centură a Piteştiului.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri, va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, și va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Recent, Asociaţia Pro Infrastructură, cea mai importantă organizație nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport (rutieră, feroviară, metrou și aviație), arată, cu documente, că între septembrie 2019 și ianuarie 2020, comisia de evaluare pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești nu a avut nicio şedinţă (amănunte, AICI).

(Foto descriptiv: FB Pro Infrastructură)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90