930 x122 grota rece

1 martie

Nu se renunță la mărțișoare în școli de 1 Martie

Un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății prevede interzicerea schimbului de obiecte personale în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada pandemiei de COVID-19 – II.

Citiți și: Surprize în trafic, pentru șoferițe, din partea polițiștilor argeșeni!

Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății și Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației au declarat că elevii ar trebui să renunțe la schimbul de mărțișoare în școli.

Aceștia au susținut că în pandemie trebuie să se renunțe la obiceiul de a dărui mărțișoare și flori, și că ideal ar fi ca tradiția să se schimbe puțin în acest an. În locul clasicelor mărțișoare, elevii sunt sfătuiți să-și trimită mărțișoare virtuale. Ulterior, declarațiile autorităților pe această temă s-au schimbat.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

Ministerul Educației a transmis oficial că nu va impune nicio interdicție școlilor cu privire la tradiția de a oferi flori și mărțișoare cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie.

În comunicatul de presă se precizează că ”Ministerul Educației nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum „flori și mărțișoare” în categoria „obiecte personale”. Prin urmare, Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2.”

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3