930X122 MAIA

bulevardul nicolae bălcescu

Pitești: Schimbare în bine, dar și în rău în traficul din Nord! Despre ce este vorba

Schimbare în trafic pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești. S-au montat stâlpișori ce delimitează banda a treia de circulație, dedicată pentru efectuarea virajului la stânga spre Aleea Spitalului, de celelalte două benzi.

Citiți și: Pitești. Toyota, accident dubios în Găvana! A părăsit locul faptei!

Reamintim că, pentru a se crea trei benzi de circulație în zona respectivă au fost eliminate 18 locuri de parcare de pe partea dreaptă a direcției de mers către Bascov, în zona intersecției semaforizate cu strada Mircea Eliade.

Măsura a fost luată de Comisia de Circulație Pitești, pentru a îmbunătăți fluența traficului. Subiectul pe larg, AICI – Pitești. Decizie favorabilă privind dispariția celor 18 locuri de parcare din Nord

Citiți și: Pitești. Șoferii tupeiști din Nord, „arși” de polițiștii locali!

SCHIMBARE ÎN BINE, DAR ȘI ÎN RĂU

Această schimbare a dus însă și la neplăceri în trafic. Mulți șoferi care se aflau pe banda a 3-a, obligatoriu la stânga, spre Spitalul Județean, mergeau în față, spre Dedeman, și se îmbulzeau cu cei care mergeau în față și aveau prioritate.

Drept dovadă, în zonă s-au montat acum separatoare de sens.

Cu toate acestea, nici ultima soluție nu pare a fi una tocmai fericită. Ambulanțele care preiau urgențe și trebuie să ajungă în timp util la spital ar trebui să aștepte la semafor până se face verde.

 

O cale de ieșire (destul de complicată) în acest caz este spațiul de la jumătatea stâlpișorilor, care le-ar permite ambulanțelor să facă virajul direct de pe banda a doua dacă va fi roșu. Chiar când filmam aceste imagini, la semafor au staționat două salvări. Nu am ratat ocazia și i-am întrebat pe șoferii acestora ce fac când au urgențe majore, răspunsul lor fiind clar:

„Nu știm, așteptăm ce putem să facem altceva?”

Un redactor ePitești.ro a luat legătura și cu primarul Cristian Gentea, pentru un punct de vedere legat de această situație.

„A fost decizia Poliției. Cu prima ocazie când va avea loc Comisia de Circulație (n.r. cel mai probabil săptămâna viitoare) voi ridica această problemă, pentru a încerca să găsim o soluție.”, ne-a declarat edilul.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

  • Cititor spune:

    Acea comisie este alcatuita din toti ciuriburi! Nu ai cum sa faci asa ceva la acea intersectie!!! Cheltuiala cine o suportă? Sunt bani publici aruncati pe geam!! Suma pt lucrare nu trebuie imputata cuiva?? Poate membrilor comisiei?? Nu poti arunca asa banul public!!

  • Vasile spune:

    In țările cu apă caldă, un echipament de pe ambulanțe schimbă automat semafoarele in verde . Trebue si semaforul să fie smart . Doar acela din intersecția cu pricina.

  • Cristi spune:

    Soluția f buna macar până când se mai civilizează unii, care nu înțeleg și nici nu vor să respecte regulile de circulație privind rolul benzii a treia, acela strict de a vira la stânga, nu sa mergi înainte. Pe de altă parte, ce ar trebui să facă primăria și poliția pentru cei care inca parchează in zona? Și de multe ori chiar sub semnul de circulație? Problema e de fapt nu la primărie, ci la poliție și, in principal la ce cetățeni care nu vor să respecte regulile de circulație. De altfel nu numai pe acestea, ci toate regulile și normele scrise sau nescrise privitoare la bunul mers al vieții și conviețuirii sociale. Cred că nici nu vom putea face ceva atât timp cât tara asta are numai handicapați. Nu mă credeți? Duceti-va și vedeți câte mașini sunt parcate la kauf
    land pe locurile acestora, deși parcare e cam goala. Ce să-i faci, trăiam într-o societate bolnava rău, canceroasa al cărei final este prezivibil -comuna primitivă.

  • Ionut Paun spune:

    O soluție foarte bună. Ambulantele pot fără probleme sa ocolească pe banda a doua.

  • Ursu spune:

    Pur si simplu este o tiganie veritabila,in speța de la plecarea de la semafor (mol) se pleaca haotic,incep claxoane si injuraturi,din 2 benzi intri in una,dupa care se ramifica in 3 benzi,este efectu de palnie

  • Ursu spune:

    Coane esti cam dus cu pluta pe aripile civilizatiei de care vorbesti!! Acolo pe prima banda(unde erau parcari) autobuzele ies din gabarit,cand sant fara sa vrei te baga din a 2 a in a 3 a banda .e un haos creat fara pic de imaginatie,

  • Popescu spune:

    Desființarea bordurii care separa sensurile e singura soluție viabilă…

  • Radu Gheorghita spune:

    Cred ca ar trebui si statia de autobuz mutata si trecerea de pietoni pentru fluidizare!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3