New Profesional Consult 930 x 122

acciza

Declarațiile lui Băsescu sunt NOCIVE, NU creșterea accizei! AFLĂ CINE-A SPUS ASTA!

Efectele economice ale acțiunilor din ultimele zile ale președintelui Băsescu sunt mult mai dăunătoare economiei României decât cele pe care se presupune că ar urma să le aibă creșterea cu 7 cenți a accizei pe carburanți, este opinia unui deputat de Argeș. Deputatul ține să precizeze că despre această măsură unii dintre cei mai buni economiști ai țării au afirmat că nu va avea un impact simțitor asupra prețurilor în 2014. Parlamentarul care liniștește apele este Mircea Drăghici, de la PSD.

Citiți și: Cresc prețurile! Produsul care se scumpește de la 1 aprilie

„Isteria creată în jurul majorării prețurilor în 2014 pornește de la argumente false. Cei 7 cenți în plus la acciza pe carburanți nu vor duce la o scumpire în lanț a produselor deoarece nu vor avea un impact atât de mare în prețul la pompă, lucru confirmat, de altfel, de BNR. În 2014 vom beneficia de un context internațional favorabil, care va duce la scăderea prețului barilului de petrol și care va face astfel ca impactul accizei să nu fie simțit în prețul final al carburanților. În plus, pentru a se asigura că prețurile vor rămâne la același nivel, Guvernul discută cu producătorii de carburanți diferite măsuri astfel încât populația să nu resimtă această creștere a accizei.

Dacă despre efectele negative ale creșterii accizei vorbim la modul ipotetic, despre efectele negative ale isteriei create în jurul ei și despre refuzul președintelui de a promulga bugetul și de a semna acordul cu FMI putem vorbi la modul concret. Am văzut deja cum leul s-a depreciat în raport cu euro ca urmare a declarațiilor lui Traian Băsescu. Din punct de vedere economic, astfel de acțiuni, precum cele la care instigă opoziția, sunt mult mai periculoase decât o măsură fiscală despre care toți experții au afirmat că nu va avea un impact simțitor asupra prețurilor”, spune Mircea Drăghici.

Citiți și: FĂ-MĂ MÂNDRU, PREȘEDINTELE MEU!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90