930 x122 grota rece

ani

CONSTANTIN_NICOLESCU_VERDICT_TRIBUNALUL_BUCURESTI

EXCLUSIV! CAZUL BEZNĂ POATE FACE LUMINĂ ÎN CAZUL NICOLESCU!

„Bombă” în cazul Constantin Nicolescu versus ANI! Există un precedent cu o decizie similară, precedent care îi este favorabil lui Nicolescu!

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Primarul comunei Argetoaia, din judeţul Dolj, Mircea Beznă, a pierdut anul trecut procesul cu Agenția Națională de Integritate pe o speţă similară cu a lui Constantin Nicolescu, fiind declarat irevocabil în conflict de interese. Deşi este primar PDL, iar la guvernare se află USL, care ar fi putut grăbi finalul mandatului, edilul e bine-mersi în funcţie şi acum, la 9 luni de la decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!

Motivul? Simplu: conflictul de interese nu figurează printre motivele din legea privind statutul aleşilor locali care pot duce la încetarea de mandat! Printre motivele respective figurează doar incompatibilitatea şi, deşi unii jurişti poate asimilează acest concept celui de conflict de interese, nimeni nu îşi asumă responsabilitatea de a emite un ordin pentru încetarea mandatului.

Citiți și: Primar celebru, dat pe mâna procurorilor! ANI a constatat avere nejustificată

Şi prefectul de Argeș, Cristian Soare, a declarat astăzi că va cere lămuriri la ANI și la Guvern. “În situația în care documentul emis de Agenția Națională de Integritate nu clarifică pașii pe care trebuie să-i urmăm, Instituția Prefectului va solicita puncte de vedere la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și chiar din partea ANI. De ce spunem asta? Legislația în vigoare nu are niște prevederi foarte clare în ceea ce privește încetarea mandatului în situația unui conflict de interese pentru primar sau președinte de consiliu județean. Este vorba, practic, de 4 acte normative: legea 215/2001 republicată privind administrația publică locală, legea 393/2004 privind statutul aleșilor locali, legea 176/2010 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate și de legea 161/2003 privind incompatibilitățile și conflictele de interese. Este clar că în situația primarului și a președintelui de consiliu județean noțiunea cu care se operează pentru părăsirea funcției este aceea de încetare a mandatului înainte de termen, statutul aleșilor locali prevăzând foarte clar care sunt situațiile de încetare. Printre aceste situații este prevăzută incompatibilitatea, însă nu și conflictul de interese”, a spus prefectul.

O concluzie se impune: Constantin Nicolescu ar putea să aibă aceeaşi „soartă” ca a primarului din Argetoaia şi, deci, să îşi păstreze funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeș!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90