Donaris 930 x 122

radu perianu

Prefectul de Argeș, despre situația spitalelor din județ

În urmă cu puțin timp, prefectul județului Argeș, Radu Perianu a transmis un mesaj cu privire la situația spitalelor din județ, după ce a avut loc o videoconferință cu managerii acestora.

Citiți și: Argeș. Modalitate nouă pentru programarea la Pașapoarte!

Prefectul a dezmințit zvonurile cu privire la faptul că unele unități spitalicești ar urma să rămână fără rezerve de oxigen sau că ar urma să trateze exclusiv pacienți COVID.

MESAJUL PREFECTULUI DE ARGEȘ:

”Nu luați în seamă zvonurile. Nicio unitate spitalicească din Argeș nu va fi transformată în una integral covid.”

Citiți și: Argeș: Gorghiu vânează oameni din alte partide, dar dă cu șutul vechilor membri PNL

Este mesajul pe care l-am transmis managerilor de spitale din județ în videoconferință. Astăzi aflat zvonuri conform cărora unele unități urmau să trateze doar covid. Atât eu cât și conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș transmitem că sunt doar informații nereale și le atragem atenția celor care le împrăștie că vor crea panică.

La Spitalul Curtea de Argeș, în urma discuțiilor cu conducerea, urmează să existe paturi cu și fără prize de oxigen pentru pacienți pozitivi covid. A apărut în spațiul public faptul că îi lăsăm de izbeliște pe cei cu afecțiuni oncologice, lucru neadevărat. Am cerut soluții pentru ca bolnavii să fie tratați tot în Curtea de Argeș, dar, în același timp să îi ținem departe de zona în care vor fi tratați cei infectați cu SARS CoV2 ca să îi putem proteja.

La acest moment, nu există riscul ca vreun spital din județ să rămână fără oxigen. Există și un stoc de antivirale, dar vă rog să aveți în vedere că nu vorbim pe termen lung, ci pe termen scurt. Nimeni nu poate sta liniștit. Situația este în continuare critică așa că fac în continuare un apel la vaccinare și respectarea măsurilor de siguranță.

Foto descriptiv

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

SMART KIDS 570×90