930×122 POSADA 5

radu perianu

Prefectul de Argeș, mesaj important pentru unitățile de învățământ din județ!

145 de unități de învățământ preuniversitar din județul nostru nu au pază și nici sisteme de supraveghere. Un lucru extrem de îngrijorător pentru că avem, în total, 500 de unități în Argeș, declară prefectul de Argeș, Radu Perianu.

Citiți și: Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

Acesta trage un semnal de alarmă în acest sens și îndeamnă autoritățile responsabile să ia măsuri rapide pentru rezolvarea problemelor.

„82 sunt asigurate cu pază umană, 61 cu sisteme de supraveghere video și pază umană, iar 207,exclusiv cu supraveghere video.

Citiți și: Noi nereguli în azilele din Argeș! Frigidere cu mucegai, pericol de explozie, instalații sanitare defecte!

Le transmit celor responsabili că este important să demareze cu celeritate toate demersurile ca anul școlar 2022-2023 să nu înceapă în aceleași condiții.

Art.4 din Legea nr.35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ stabilește consiliile județene și consiliile locale ca entitățile care alocă banii, la solicitarea consiliilor de administrație a unităților școlare”, declară prefectul de Argeș.

gic.ro

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetatean spune:

    N-ar trebui sa transmiti si Prefecturii sa ceara institutiilor din subordinea ei sa actioneze in privinta faptului ca majoritatea scolilor functioneaza fara autorizatie sanitara? Sau barna din ochiul personal e mai putin importanta decat paiele din ochii altora?

570 X 90 CUMPANA 3