930×122 CAPRA 5

braconaj

Riscă închisoarea pentru braconaj cu ogari!

Riscă închisoarea pentru braconaj cu ogari!

Citiți și: Argeș Prinși în flagrant și reținuți în miez de noapte! Incredibil ce făceau

În ziua de 12 februarie a.c., polițiștii din carul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au finalizat cercetările într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 31 decembrie 2020, un tânăr de 19 ani, din Stolnici, ar fi braconat un exemplar de căprior – femelă, cu ajutorul a doi câini din rasa ogar, împrejurare în care a fost depistat.

Citiți și: Argeș: Dosar penal pentru braconaj. Un urs a murit imobilizat într-un laț

Reamintim că în aceeași seară tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, de către polițiști, iar ulterior a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a vontrolului judicar pentru 60 de zile.

Prejudiciul cauzat prin braconarea exemplarului de căprior este de 2.000 de euro.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.

Cei doi câini din rasa ogar au fost ridicați, la data de 31 decembrie 2020, și predați reprezentanților unui adăpost canin.

Practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari, constituie infracţiunea de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu închisoare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90