Donaris 930 x 122

animale

Suflete abandonate

Suflete abandonate

Citiți și: Codul Rutier 2024. Amendă de până la 2.900 de lei pentru șoferii care transportă așa ceva

Privesc trecătorii cu ochii inocenți ai celor care de-abia au venit pe lume.

În ei se citește tristețea. Neputința. Mișcările le trădează disperarea. Dezorientați.

Citiți și: Adio subvenții pentru aceste persoane!

Nu știu nici unde se află, nici ce urmează să li se întâmple. Lipsiți de apărare, sub cerul liber, la cheremul destinului. Suflete nevinovate lipsite de dragostea mamei.

Aproape de fostul orfelinat

Nu departe se află clădirea fostului orfelinat, transformat în centru social. Iar locul în care suflețelele firave se află laolaltă îmbrățișate, este lângă un tomberon. La intersecția străzilor Crinului și Florăriei.

Nu se știe cum și când și din ce rațiuni, cineva a abandonat patru pisoiași. Pesemene un om care deține o pisică i-a abandonat. Dar în același timp nu a dorit să-i omoare. Ci să fie luați de cei care iubesc animalele.

 

Ore în șir oamenii veneau, priveau, mângâiau drăgălașii pisoiași și plecau. Cele patru minunate animăluțe au stârnit compasiunea tuturor.

Mai ales a unei lucrătoare de la SC. Salubritate. Asigură curățenia în perimetru. A fost impresionată de soarta micuților blănoși lăsați la voia întâmplării. Din puținul ei, femeia le-a cumpărat mâncare specială.

Alți oameni au adus boluri. Recipiente diverse pentru hrană și apă. Pensionarii care locuiesc în blocul de-alături sunt hotărâți să sprijine micile feline obidite. Până când, rând pe rând, pisoii vor fi ,,adoptați” de cei care iubesc pisicile și au și condiții optime să le crească.

Abandonul animalelor, strict interzis

În ceea ce privește abandonul animalelor, conform legii, abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului este strict interzisă.

Același lucru este valabil și pentru maltratarea animalelor, sau despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață.

De menționat este faptul că, potrivit legii, abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical. Legea mai spune că aceste contravenții se sancționează cu amenzi care pornesc de la 1.000 până la 3.000 de lei.

Suflete abandonate

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90