EcoMoto 930×122

animale

Ce animale au luat cu asalt o stradă din Pitești. Care este explicația

Ce animale au luat cu asalt o stradă din Pitești. Care este explicația

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Piteștiul a fost renumit în anii post-revoluționari pentru numărul mare de câini maidanezi. Apoi urbea ieșea în evidență prin dezvăluirile presei naționale despre soarta crudă a multor patrupede omorâte și îngropate într-o pădure dintr-o localitate învecinată.

Unii cetățeni au și dat uitării întâmplarea mai ales că nimeni nu a fost tras la răspundere. Între timp problema câinilor s-a rezolvat. Dar a apărut alta: invazia…pisicilor!

Citiți și: Atenționare pentru toți argeșenii! Astăzi s-a anunțat

În cartierele de la periferia orașului, în locuințele de la parter, dar și la scările blocurilor sunt crescute tot mai multe feline. Au apărut zeci de blănoase grațioase și în zona centrală.

Cei care trec pe bulevardul Eroilor observă deseori numărul mare de mâțe care stau tolănite la soare, se joacă, se zbenguie, se urcă în copaci sau se pitesc sub mașinile parcate.

Explicația, aceeași ca și în cazul pisicilor din cartiere. Bătrânii singuri care locuiesc pe strada cu multe case vechi s-au atașat de ele, le hrănesc și le îngrijesc.

 

Iar pentru comunitate marele câștig este evident: având un număr record de motani din neamul lui Tom, nici gând se se mai vadă codița vreunui Jerry!

Eco moto 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Marusica spune:

    Pisicile hrănite de oameni nu rezolv problema rozătoarelor, e mult mai ușor pentru ele să primească hrana de cat să o vâneze.

  • Magda ivascu spune:

    Trebuie sterilizare și nu omorâte. În alte localități se fac campanii de sterilizare gratuita și nu se mai înmulțesc și cei care arunca animale pe strada trebuie amendați. De fapt exista lege în acest sens dar nu se aplica sau nu ne interesează.

  • meh spune:

    @marusica
    “Cats in the wild hunt to eat, and Fluffy hunts due to those evolutionary instincts and just because it’s fun for her.”

    La concluzia asta a ajuns unul dintre studiile despre pisici. Pisicile vaneaza din instinct, sa se distreze si sa se mentina sanatoase. Hrana aia uscata pe care le-o dam pisicilor ca e ieftina si comoda nu e deloc sanatoasa pentru ele. Si nu e nici distractiva. Si nu trezeste nici vreun instinct.

  • Camy spune:

    Buna ziua!!! Dacă le ar și steriliza, nu doar le ar hrăni, ar fi și mai sănătoase și nici nu s ar mai înmulți.

  • Gandalf spune:

    Ne-am de sosocari cu buda-n fundul curții și minte pe măsură. Vedeți mă Roma, capitala europeană în care pisicile sunt protejate si chiar întreținute de comunitate. Chiar dacă li se oferă hrană și adăpost, ele tot vor vâna rozătoarele și le vor ține populația sub control. chiar și bucureștenii au înțeles asta și le oferă hrană și adăpost pisicilor fără stăpân. Spre deosebire de câinii fără stăpân, pisicile slujesc comunitatea, iar sterilizarea lor nu ar face decât să le saboteze această activitate.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90