930 pe 122 COSTACHE

animale

Ce animale au luat cu asalt o stradă din Pitești. Care este explicația

Ce animale au luat cu asalt o stradă din Pitești. Care este explicația

Citiți și: Modificări de ultimă oră! Se dau amenzi de până la 5.000 de lei!

Piteștiul a fost renumit în anii post-revoluționari pentru numărul mare de câini maidanezi. Apoi urbea ieșea în evidență prin dezvăluirile presei naționale despre soarta crudă a multor patrupede omorâte și îngropate într-o pădure dintr-o localitate învecinată.

Unii cetățeni au și dat uitării întâmplarea mai ales că nimeni nu a fost tras la răspundere. Între timp problema câinilor s-a rezolvat. Dar a apărut alta: invazia…pisicilor!

Citiți și: Românii care fac acest lucru vor primi bani de la stat!

În cartierele de la periferia orașului, în locuințele de la parter, dar și la scările blocurilor sunt crescute tot mai multe feline. Au apărut zeci de blănoase grațioase și în zona centrală.

Cei care trec pe bulevardul Eroilor observă deseori numărul mare de mâțe care stau tolănite la soare, se joacă, se zbenguie, se urcă în copaci sau se pitesc sub mașinile parcate.

Explicația, aceeași ca și în cazul pisicilor din cartiere. Bătrânii singuri care locuiesc pe strada cu multe case vechi s-au atașat de ele, le hrănesc și le îngrijesc.

 

Iar pentru comunitate marele câștig este evident: având un număr record de motani din neamul lui Tom, nici gând se se mai vadă codița vreunui Jerry!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

 • Marusica spune:

  Pisicile hrănite de oameni nu rezolv problema rozătoarelor, e mult mai ușor pentru ele să primească hrana de cat să o vâneze.

 • Magda ivascu spune:

  Trebuie sterilizare și nu omorâte. În alte localități se fac campanii de sterilizare gratuita și nu se mai înmulțesc și cei care arunca animale pe strada trebuie amendați. De fapt exista lege în acest sens dar nu se aplica sau nu ne interesează.

 • meh spune:

  @marusica
  “Cats in the wild hunt to eat, and Fluffy hunts due to those evolutionary instincts and just because it’s fun for her.”

  La concluzia asta a ajuns unul dintre studiile despre pisici. Pisicile vaneaza din instinct, sa se distreze si sa se mentina sanatoase. Hrana aia uscata pe care le-o dam pisicilor ca e ieftina si comoda nu e deloc sanatoasa pentru ele. Si nu e nici distractiva. Si nu trezeste nici vreun instinct.

 • Camy spune:

  Buna ziua!!! Dacă le ar și steriliza, nu doar le ar hrăni, ar fi și mai sănătoase și nici nu s ar mai înmulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

570 X 90 CAPRA 3