Donaris 930 x 122

coronavirus

UPDATE/VIDEO: PACIENTUL POSIBIL SUSPECT DE CORONAVIRUS CARE A PUS PE JAR SPITALUL JUDEȚEAN DIN PITEȘTI A FOST BĂGAT ÎN IZOLATOR

(UPDATE ORA 16:40) Pacientul a fost trimis în izolatorul secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești. Probele recoltate aici vor fi trimise pentru testare la Institutul „Matei Balș” din București. În tot acest timp, bărbatul va rămâne izolat în secție.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Iată ce spune dr. Teodor Constantinescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Pitești, despre pacient:

Un argeșean, angajat al unei firme italiene, s-a prezentat astăzi la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Pitești cu tuse, semnalând că a intrat în contact cu mai mulți cetățeni italieni.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

Bărbatul ar urma să fie trimis la Secția Boli Infecțioase a unității (de pe bulevardul I.C. Brătianu).

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, nu ar fi însă vorba de o persoană suspectă de coronavirus.

„Nu este nicio alertă maximă în Pitești. Este un paznic de la o firmă de transport italiană, care tușește și care a dat mâna cu cineva, dar nu este niciun suspect, nu, nimic. Domnul se duce la Boli Infecțioase, pentru că e boală infecțioasă, respiratorie. Nu este  nimeni suspect în Argeș de coronavirus”, declară pentru ePitești Sorina Honțaru, directorul executiv al DSP Argeș.

Când este considerat CAZ SUSPECT un pacient

Definițiile de caz suspect pentru COVID-19 precizate de Ministerul Sănătății sunt următoarele:

Pacient cu infecție respiratorie acută (debut brusc al cel puțin unuia dintre următoarele simptome: tuse, febră, durere în gât, scurtarea respirației (creșterea frecvenței respiratorii), care necesită sau nu spitalizare.

ȘI

În perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a întrunit cel puțin unul dintre următoarele criterii epidemiologice:

-a avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19

SAU

-a avut istoric de călătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă (a se vedea documentul, separat de acesta, intitulat “Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă COVID-19”).

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA