930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

CONCERT DE MOZART PENTRU HARPĂ ȘI FLAUT LA FILARMONICĂ

Filarmonica Piteşti vă propune pentru joi, 23 ianuarie, cu începere de la ora 19, la Casa de Cultură a Sidicatelor, al doilea concert simfonic al lunii.

Citiți și: Concert deosebit în oraș. Intrarea este liberă!

Invitaţi vor fi o flautistă şi o harpistă. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Vlad Agachi şi solistele Cristina Răducan şi Miruna Vidican vor interpreta pagini muzicale W.A.Mozart: Divertismentul nr. 2 în Si bemol major, Concertul în Do major pentru flaut, harpă şi orchestră şi Simfonia nr. 40.

După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Cristina Răducan (foto) a urmat cursurile de master de la aceeaşi universitate, obţinând numeroase premii la concursurile de gen. De asemenea, a  susţinut recitaluri la prestigioase instituţii de cultură din ţară. A mai colaborat cu Filarmonica Piteşti la diverse concerte sau recitaluri camerale.

Citiți și: Frumoasă și talentată: Miss ,,Zinca” 2023 a strălucit pe scena Filarmonicii Pitești

Miruna Vidican a început studiul muzical la opt ani, când a cântat în corul Radiodifuziunii Române. Trei ani mai târziu a început să studieze harpa la Liceul de Muzică „George Enescu” din Capitală. Profesoară de harpă la liceul pe care l-a absolvit, Vidican a absolvit UNMB Bucureşti. Fostă angajată a Filarmonicii Piteşti, este laureată a mai multor concursuri de specialitate, susţinând recitaluri în ţară şi în străinătate.

Vlad Agachi a absolvit în Cluj-Napoca Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi în Bucureşti Universitatea Naţională de Muzică, secţiile dirijat şi interpretare muzicală. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, în prezent urmând cursurile de doctorat. A obţinut numeroase premii şi burse în ţară şi în străinătate, susţinând concerte în Portugalia, Polonia, Republica Moldova și SUA (Tanglewood). A dirijat orchestre din Bucureşti, Satu Mare, Târgovişte, Botoşani şi Piteşti, la aceasta din urmă fiind angajat. Din 2010 susţine conducerea muzicală a clasei de operă de la UNMB.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3