Donaris 930 x 122

filarmonica pitesti

HORIA MIHAIL, PIANIST ȘI DIRIJOR LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 3 aprilie, cu începere de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor un concert simfonic în care, pentru prima dată în Piteşti, pianistul Horia Mihail va fi şi dirijorul orchestrei simfonice a instituţiei.

Citiți și: Concert deosebit în oraș. Intrarea este liberă!

Turneul naţional „Pianul călător” poposeşte şi în 2014 la Filarmonica Piteşti. Dacă anul trecut publicul a audiat pagini muzicale semnate Beethoven, anul acesta va fi un concert 100% Mozart: Concert nr. 12 pentru pian şi orchestră în La major K414, Concert nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor K466 şi Concert nr. 23 pentru pian şi orchestră în La major K488. Aflat la a patra ediţie, turneul extraordinar a debutat pe 21 martie în Tulcea şi se va încheia pe 14 mai în Chişinău. Este vorba de 13 oraşe din ţară şi din lume, Horia Mihail concertând şi în New York.

În 2011 pianistul a susţinut în cadrul turneului 12 recitaluri, în 2012 – 22 de recitaluri şi concerte, iar în 2013 – 19 seri muzicale. Horia Mihail este unul dintre cei mai buni pianişti români contemporani, cu premii naţionale şi internaţionale, concerte şi recitaluri susţinute pe scenele ţării şi ale lumii. A avut, de asemenea, înregistrări în studiourile de radio şi televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria și Statele Unite ale Americii. Pianistul a încântat publicul cu proiecte ca „Pianul călător”, „Duelul viorilor” şi „Cele trei dive”. În ultimii ani muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte în Berlin, Praga și Munchen, în China, Italia, Bulgaria, Danemarca şi Germania.

Citiți și: Frumoasă și talentată: Miss ,,Zinca” 2023 a strălucit pe scena Filarmonicii Pitești

Preţul unui bilet de intrare la concertul de pe 3 aprilie este de 20 de lei, respectiv de 15 lei, în funcţie de categoria locului. Studenţii, pensionarii, şomerii şi adulţii cu handicap mediu şi uşor au reducere de 50%, iar elevii – de 75%.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90