pizzeria sapori  930 122

rca

LOVITURĂ PENTRU ȘOFERI. VESTE DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE RCA

Lovitură pentru șoferi. Veste de ultimă oră despre RCA. Conducătorii auto care au vrut să își achiziționeze ieri și astăzi o poliță RCA au întâmpinat mari probleme. Sistemul CEDAM, fără de care firmele de asigurare din România nu pot emite polițe RCA, nu funcționează. De 24 de ore, soft-ul returnează erori și pune brokerii în imposibilitatea de a-și desfășura afacerile.

Citiți și: Schimbare radicală privind RCA! Devine obligatoriu

Cauza ar fi numărul de interogări făcute de societățile Euroins și City Insurance. Este, însă, luată în calcul și posibilitatea ca problema să vină chiar de la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), care ar folosi intens baza de date pentru a calcula tariful de referință solicitat de Guvern.

„Ieri nu a funcționat toată ziua, nici acum nu funcționează normal. Brokerii pot emite polițe doar pe B0. Dacă respectivul client are malus, atunci asigurătorul va cere diferența ulterior. Dacă are bonus, ar trebui să returneze clientului o parte din bani dacă acesta face cerere. De multe ori, însă, se întâmplă ca această diferență să fie asumată de broker. Ieri i-am amânat pe oameni pentru azi pentru a beneficia de reducere. Sunt probleme și la înmatriculări, care nu înregistrează mașina dacă nu are RCA. Am făcut o scrisoare la ASF pentru a-i informa.”, spune Bogdan Andriescu, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR). (Sursa: http://www.digi24.ro/, titlul și editarea: http://epitesti.ro/)

Citiți și: Tot ce știați despre RCA se schimbă!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90