Acasă / Economic / S-A DECIS! SALARIU ÎNGHEȚAT

S-A DECIS! SALARIU ÎNGHEȚAT

UPDATE: Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului Cioloș, afirmă că actualul Executiv a menținut salariul minim la valoarea de 1.250 de lei, precizând că „viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea unei noi valori, care să se aplice anul viitor.” 

Iolu explică faptul că, în condiţiile în care valoarea salariului minim pentru 2017 nu se modifică, nu a fost nevoie ca actualul Executiv să emită o nouă Hotărâre de Guvern: „Ţinând cont de faptul că Hotărârea Guvernului nr. 1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată prevede că, începând din data de 1 mai 2016, salariul de bază minim este de 1.250 de lei lunar, un alt act normativ care să reglementeze acelaşi lucru ar fi reprezentat din punct de vedere juridic o redundanţă legală.”

CITIȚI ȘI:

S-a decis! Salariu înghețat. Guvernul Cioloș a hotărât astăzi să înghețe salariul de bază minim brut pe țară, potrivit antena3.ro. Conform sursei citate, Executivul a decis ca salariul minim pe economie să rămână 1.250 de lei și de la 1 ianuarie 2017.

Rămâne de văzut dacă viitorul Guvern PSD+ALDE va emite o hotărâre de creștere în 2017 a salariului minim pe economie la 1.450 de lei, după cum a promis PSD în campania electorală a alegerilor parlamentare care au avut loc pe 11 decembrie anul acesta.

CITIȚI ȘI:

La această oră se desfășoară ultima ședință din 2016 a Guvernului Cioloș.

Precizăm că actuala valoare a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi, de 1.250 de lei, este în vigoare de la 1 mai 2016. Precedenta valoare, înainte de majorare, se ridica la 1.050 de lei.

V-ar mai putea interesa și:

ARGEȘ: LOCUINȚE PE RUINELE FABRICILOR

Guvernul României şi-a propus să transforme fostele fabrici abandonate total sau parţial (inclusiv căile ferate …

ȘOFERI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA!

Guvernul vrea să interconecteze bazele de date ale Poliţiei şi ale autorităţilor fiscale, potrivit unui …

SCHIMBĂRI ÎN SĂNĂTATE! NOI SERVICII DECONTATE

Guvernul României a aprobat noul Contract Cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire