EVENIMENT ÎN BUDEASA | ePitesti
Jupiter 930 x 122

budesa

EVENIMENT ÎN BUDEASA

Eveniment în Budeasa. În comuna argeșeană Budeasa a avut loc ieri slujba de sfințire a bisericii cu hramul Sfântul Mare Prooroc Ilie Tezviteanul. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, alături de un sobor de preoți.

Citiți și: AȘA CEVA NU S-A MAI VĂZUT ÎN BUDEASA!

La eveniment au participat în jur de 800 de credincioși, reprezentanți ai administrației publice locale și județene și diferiți sponsori. Au luat parte și primarul comunei, Nicolae Mihail Rachieru, și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Deoarece a contribuit considerabil la construirea bisericii, Nicolae Mihail Rachieru a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului o ”diplomă de vrednicie”. De asemenea, și preotul din localitate, Daniel Badea, a primit distincția de iconom stavrofor.

Citiți și: (VIDEO) AȘA DA! GRĂDINIȚĂ MODERNĂ, INAUGURATĂ ÎN BUDEASA

Biserica din Budeasa Mică a fost construită pe un teren donat de Primărie în anul 1996. La realizarea bisericii au contribuit Primăria comunei Budeasa, mai mulți sponsori și credincioșii din localitate. Clădirea bisericii a fost definitivată în 2008, iar lucrările la clădirile anexe au fost realizate în perioada 2015 – 2017. (Sursă foto: eparhiaargeșului.ro)

Donaris 555×222
Posada 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066