930 x122 grota rece

Arges

doctor_stetoscop

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA MEDICI PSIHIATRI

La această oră au loc percheziții la cabinete medicale (3 percheziții) și la locuințe (5) din județul Argeș, mai exact din Pitești, ale unor doctori psihiatri. Aceștia sunt acuzați de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune. Potrivit Serviciului Județean Anticorupție Argeș al Ministerului Afacerilor Interne, este vorba de doi medici dintr-un centru de sănătate, ajutați de 4 asistente medicale. 83 de persoane vor fi conduse la audieri.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu precizează, deocamdată, despre care medici este vorba.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune săvârşite de către medici specialişti psihiatri.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Astfel, medicii procedau la internarea fictivă a persoanelor interesate, cărora le eliberau, în schimbul unor sume de bani (cca. 500 de lei la fiecare internare), documente medicale care confirmau încadrarea în grad de invaliditate, deşi, în realitate, beneficiarii nu sufereau de afecţiunile respective, creându-se prejudicii Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale şi de Sănătate (FNUASS), atât prin cheltuirea nejustificată a sumelor alocate pentru internare, cât şi prin faptul că persoanele beneficiare ale diagnosticelor nereale primeau pensie de invaliditate în mod necuvenit.

Cercetările efectuate până în prezent au evidenţiat faptul că, în intervalul aprilie-iunie 2015, 288 de persoane au beneficiat de internare în scopul întrunirii condiţiilor de încadrare în grad de invaliditate.

Pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sprijiniţi de efective din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române, sub coordonarea procurorilor, efectuează  azi, 23 iunie 2015, percheziţii în 8 locaţii din judeţul Argeş şi municipiul Bucureşti, fiind vizate cabinetele medicale în cauză, precum şi locuinţele suspecţilor.

În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90