New Profesional Consult 930 x 122

cristian dica hristu

VIDEO: PRIMAR CU DOSAR PENAL PENTRU TRANSPORT ILEGAL DE LEMNE. NEREGULI ŞI LA FIRMA DE FAMILIE

Primarul din comuna argeşeană Vlădeşti a dat de necaz. În urmă cu două zile, în timp ce transporta lemne cu un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara şi remorcă, a fost tras pe dreapta de poliţişti şi verificat. Oamenii legii au constatat nereguli ce intră în sfera penală şi a fost întocmit dosar.

Citiți și: Argeș. Primar din județ, demis!

„A fost vorba de un bărbat de 57 de ani, din Vlădești, care transporta, cu un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă, cantitatea totală de 38,73 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență”, a anunţat IPJ Argeş, precizând totodată că  „în cauză, a fost întocmit dosar penal, conform Legii nr.46/2008, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, ansamblul auto, folosit la transportul materialului lemnos, a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor”.

Ulterior, am aflat că bărbatul cu pricina este Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădeşti.

Citiți și: Exclusiv. Elevi din Argeș au primit la simulare subiecte destinate maghiarilor

În cursul zilei de azi, reporterii epitesti.ro şi de la alte publicaţii şi televiziuni au mers la primăria Vlădeşti pentru a obţine un punct de vedere de la edil. Acesta nu a fost găsit la faţa locului, însă până la urmă a fost contactat telefonic şi a reacţionat cu privire la cele întâmplate.

„Camionul avea acte, dar nu corespundeau, habar n-am, că eram şofer. Nu ştiu nici ce cantitate exactă aveam, nu sunt eu cel care fac hârtiile. Am condus eu fiindcă soţia nu mai are şofer. Asta e, m-am ales cu dosar, dar e un dosar în cercetare. Mai vedem, nu-i obligatoriu închisoare. Nu-i o mare valoare, nu e furt, nu e nimic. Precizez că nu eu mă ocup de gaterul cu pricina (FOTO), ci doar de primărie şi eram la ora 18, în afara orelor de program”, a declarat primarul Hristu de la Vlădeşti.

Noutatea este că, în următoarea zi, poliţiştii au verificat şi gaterul (VIDEO) de unde a fost încărcat transportul care i-a creat probleme primarului, o rudă a acestuia fiind cea care administrează societatea cu pricina. Este vorba de o societate comercială cu sediul în localitatea Vlădești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

În acest caz au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

 

 

„Din verificări s-a constatat faptul că reprezentantul societății verificate a expediat cantitatea de 29,91 mc de material lemnos, fără documente de însoțire și nu a verificat corespunzător avizele de însoțire, la momentul primirii în depozit a materialelor lemnoase. Ca urmare a neregulilor constatate, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în valoare totală de 13.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice. Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de  29,91 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 12.680,786 de lei”, precizează IPJ Argeş.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Sanda M spune:

    Primarul este PSD-ist și fura lemne cu tirul acum când Argeșul este fruntaș la defrișări ilegale. Ce mai putem comenta?!

  • Mihai spune:

    Si ce ! ,,a luat” si primarul doua, trei lemne ptr. iarna
    Le-a gasit in padure, NU le-a furat
    Daca are ,,noroc” nu-i mai trebuie deoarece, ,,acolo” unde v-a fi cazat, are caldura !
    Rautaciosilor !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90