EcoMoto 930×122

sancțiuni trafic

Argeș: În comă alcoolică pe bicicletă!

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 242 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.000 de lei, transmite IPJ Argeș.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 18 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Citiți și: Șoferiță amendată și lăsată fără permis

Printre abaterile la normele rutiere constatate de polițiști, amintim o situație în care un biciclist a fost sancționat contravențional, ca urmare a depistării sub influența alcoolului, în trafic.

Astfel, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 43 de ani, din Șuici, participant la trafic în calitate de biciclist, care se deplasa pe DJ 703H, pe raza localității de domiciliu, având un echilibru precar în timpul deplasării cu bicicleta pe partea carosabilă.

Având în vedere potențialul ridicat de autoaccidentare, dar și de producere a unui eveniment rutier cu alți participanți la trafic, cel în cauză a fost oprit și testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, conform prevederilor OUG 195/2002R.

Foto descriptiv: Realitatea de Suceava

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3